Ειδησεογραφικό site

Αλέξη, έχεις γράμμα… Από έναν πονεμένο ΑΕΚΤΖΗ

116

tsipras-mikriΤου Βαγγέλη Ραφηνιώτη

Πολύ με πίκρανες Αλέξη. Άλλα περίμενα από σένα μετά την συνάντησή σου με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ για το γήπεδο, που τόσο πολύ θέλουμε όλοι εμείς οι ΑΕΚτζήδες να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που μεγάλωσα, εκεί που αγάπησα την ΑΕΚ, εκεί που είδα τους σπουδαίους άσους της μπάλας με την κιτρινόμαυρη φανέλα να μεγαλουργούν.

Άλλα περίμενα να ακούσω από σένα κι άλλα μας είπες. Από λόγια άλλο τίποτα Αλέξη. Χορτάσαμε από λόγια. Μπλα, μπλα, μπλα. Κι από σένα. Κι από τον Δήμαρχο (τον Βασιλόπουλο), κι από την Δούρου. Θέλετε το γήπεδο να γίνει ή δεν θέλετε; Πες μου βρε Αλέξη γιατί θα τρελαθώ.

Βγήκες και δήλωσες προχθές ότι «η ΑΕΚ είναι κατ εξοχήν ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων» και «δεν ανήκει στον εκάστοτε επιχειρηματία που διοικεί την ΠΑΕ». Μα καλά σε ποια εποχή ζεις βρε Αλέξη. Στην εποχή του σοβιέτ; Τότε που οι ομάδες ανήκαν στον στρατό κι είχαμε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, την Δυναμό Μόσχας, την Δυναμό Κιέβου… και τώρα θες να φτιάξουμε την ΤΣΣΚΑ Ν. Φιλαδελφείας και Ν. Χαλκηδόνας. Να παίζουν με μπαλάσκες όπλα και κράνη! Είναι δυνατόν στην εποχή που όλες οι ομάδες του κόσμου διοικούνται από επιχειρηματίες και χτίζουν γήπεδα και προπονητικά κέντρα, εμείς να ζούμε ακόμα στην εποχή του ΄60. Αλήθεια, σου έχουν μιλήσει ποτέ για μπάλα. You know about football; Ποιος θα βάλει τα λεφτά, ποιος θα επενδύσει. Το κράτος; Είδαμε τι έγινε με το Ελληνικό και τα άλλα φιλέτα. Βρε μπας και θέλεις να βάλεις σπόνσορα την Ολυμπιακή που λες ότι θα την επαναφέρεις. Κάτι είχα ακούσει πως έμπαινε μέσα ένα εκατομμύριο την ημέρα. Είναι έτσι; Για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Χωρίς επιχειρηματίες και δυνατές οικονομικά διοικήσεις δεν πας πουθενά. Δεν πάμε πουθενά. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε εσύ, ούτε η χώρα.

Άαα τώρα που το θυμήθηκα. Το άλλο που είπες… «Τα αθλητικά σωματεία της χώρας πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις αντάξιες της ιστορικής τους διαδρομής και της κοινωνικής τους προσφοράς». Μια χαρά. Η ΑΕΚ που είναι και ιστορική ομάδα και έχει καταβολές από την Μικρά Ασία και έχει σύμβολο το Βυζάντιο και τον Δικέφαλο Αετό. Και καλά δεν ήξερες για τον Μπάγεβιτς. Δεν ήξερες δεν ρώταγες; Για την ιστορία της ΑΕΚ έχεις γνώση; Τι σου ζητάω λοιπόν. Απλά ένα γήπεδο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας της ΑΕΚ. Κι εσύ… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Τα ίδια αλλά με διαφορετικά λόγια μας τα λέει και η Δούρου. Τα ίδια και ο Βασιλόπουλος. Και μετά πάνε οπαδοί και κάνουν φασαρίες. Μα εμείς καταδικάζουμε και την βία και τις επιθέσεις και τα επεισόδια.  Δεν μας αρέσει αυτός ο τρόπος. Αλλά και εσείς ρε παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίστε επιτέλους τη θέση σας. Γιατί στην τελική αισθανόμαστε και βλάκες. Μας κοροϊδεύεται στα μούτρα. Και δεν το αξίζουμε εμείς οι αγνοί φίλαθλοι που αγαπάμε την ομάδα μας και θέλουμε ναχουμε το δικό μας «σπίτι».

Και στην τελική. Κύριε Δήμαρχε σου αρέσει αυτή η εικόνα με τα μπάζα, τα σκουπίδια και ότι άλλη βρωμιά υπάρχει στον χώρο που ήταν το γήπεδο; Αφήστε λέω εγώ τα πολιτικά τερτίπια και αφήστε να γίνει το γήπεδο.

Ένας πονεμένος Αεκτζής!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.