Ειδησεογραφικό site

«Βράζει» η Μέση Ανατολή! «Πράξη πολέμου η επίθεση στη Σαουδική Αραβία»!

39

Στα πρόθυρα γενικευμένης ανάφλεξης βρίσκεται ολόκληρη η Μέση Ανατολή. Έσχατη αλλά… λύση ο πόλεμος ως «απάντηση» στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco λένε ο αμερικανός πρόεδρος και ο Μάικ Πομπέο. Από το Ριάντ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «έδειξε» το Ιράν, ως αυτουργό των πυραυλικών πληγμάτων στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.

Αναταράξεις στην Μέση Ανατολή αλλά και στις διεθνείς αγορές πετρελαίου έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, εγείροντας φόβους για στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.
«Πράξη πολέμου» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, την επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco, αποδίδοντάς την – γι’ άλλη μια φορά – στο Ιράν.
της αμερικανικής διπλωματίας, λίγη ώρα μετά την άφιξή του – το βράδυ της Τετάρτης (18.9.2019) στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο επικεφαλής του State Department πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή «φέρει τα δακτυλικά αποτυπώματα του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ», του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν.

Ετοιμοπόλεμος ο Τραμπ για την Μέση Ανατολή!
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης (18.9.2019) ότι διαθέτει «πολλές επιλογές» για να απαντήσει στο Ιράν, μετά τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, την ευθύνη για τις οποίες η Ουάσιγκτον επιρρίπτει στην Τεχεράνη.
Ιράν – ΗΠΑ: Μια σύρραξη θα σήμαινε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!
«Υπάρχουν πολλές επιλογές. Υπάρχει η έσχατη επιλογή και υπάρχουν και επιλογές πολύ μικρότερες από αυτό. Και θα δούμε..» απάντησε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε δημοσιογράφους από το Λος Άντζελες, αναφερόμενος σε μια πιθανή στρατιωτική απάντηση στο Ιράν.

«Λέω ότι η έσχατη επιλογή σημαίνει το να πάμε σε… πόλεμο».
Ο ηγέτης των ΗΠΑ είπε, επίσης, ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης θα διευκρινιστούν «στις επόμενες 48 ώρες».
Κι αυτό λίγες ώρες αφότου ανακοίνωνε «σημαντική» ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων στο Twitter.
Σαουδική Αραβία: Αυτά είναι τα συντρίμμια των πυραύλων της επίθεσης
Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης (18.9.2019) το Ριάντ παρουσίασε τα συντρίμμια των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκάφων (drones) που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco κι έβαλαν «φωτιά» στην Μέση Ανατολή!

Τα σχόλια είναι κλειστά.