Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: «Κατάδικοι» εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκαναν «φυλακή» το υπ. Υγείας

31

Απέκλεισαν την είσοδό του με συρματοπλεγμα για να συμβολίσουν αφενός τις καταδικασμένες συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογράψει και αφετέρου το «λουκέτο» στο ΕΣΥ

Φορώντας τις χαρακτηριστικές ριγέ ασπρόμαυρες στολές των καταδίκων προκειμένου με τον τρόπο αυτό να δείξουν την καταδικασμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω των συμβάσεων έργου με τις οποίες έχουν προσληφθει, συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω απο το υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Παράλληλα απεκλεισαν την είσοδο του κτηρίου του υπ. Υγείας με συρματόπλεγμα συμβολίζοντας έτσι το «λουκέτο» στο ΕΣΥ που όπως υποστηρίζουν έχει βάλει η ηγεσία του υπουργείου.

Η ΠΟΕΔΗΝ οργάνωσε και ένα χάπενινγκ με ένα μουσικό συγκρότημα που έπαιξε κρητική μουσική για χάρη του Παύλου Πολάκη στον οποίο αφιέρωσαν την ακόλουθη μαντινάδα:

«Η πρόσληψη προσωπικού κρίνεται αναγκαία πριν στη ζωή του ασθενούς να αποβεί μοιραία

Δεδουλευμένα άμεσα να τους καταβληθούνε για την αξιοπρέπεια αξίζουν να ζούνε».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έστησαν και κουτιά στα οποία έγραψαν «έρανος» προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την οικονομική ασφυξία στο χώρο της υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του ασφαλιστικού νόμου και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 μετά το μεσημέρι, αλεί τους εργαζόμενους στις προνοιακές δομές, τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα στα προαύλια των νοσοκομείων ή τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.