Ειδησεογραφικό site

Του Πέτρου Λάζου: Ο ατζαμής κύριος υπουργός

2.026

Η περιφρόνηση που επιδεικνύουν προς τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης, αντιμετωπίζεται από τις αρμόδιες αρχές με πλήρη αδιαφορία. Αυτό δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ή ακούσιο…

Πριν μερικές εβδομάδες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ιατρός-χειρούργος Παύλος Πολάκης, δημοσιοποίησε ανοικτά στην σελίδα του στο Facebook, την γνωμάτευση που προσέδωσε την ιδιότητα του αναπήρου στον καταδικασμένο για την υπόθεση Energa, Αριστείδη Φλώρο.

Πράξη η οποία είναι κάθετα αντίθετη με την ιατρική δεοντολογία και τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Επιτρέπεται δε να πραγματοποιηθεί, μόνο μετά από άδεια εισαγγελέα.

Το γεγονός ότι πρόκειται για τελεσίδικα καταδικασμένο εγκληματία («λαμόγιο», όπως τον αποκάλεσαν ορισμένοι) δεν έχει καμία επίπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματα του. Όπως δεν έχει καμία απολύτως σημασία πως, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας,  υπάρχει υψηλότατη πιθανότητα η συγκεκριμένη ιατρική γνωμάτευση να ήταν πλαστή.

Σε μία πραγματική Δυτική Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε ατόμου, δεν επιτρέπεται να επηρεάζονται από καταδίκες ή άλλες αποφάσεις των εξουσιών του κράτους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι ίδια ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και να προστατεύονται το ίδιο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Πρόκειται για θεμελιώδη αρχή της Δημοκρατίας!

Παρ’ όλα αυτά, καμία από τις αρμόδιες, ή τις πιθανά αρμόδιες, αρχές  και φορείς δεν έπραξε το παραμικρό. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς και ο τοπικός στο δυναμικό του οποίου ανήκει (τα Πειθαρχικά των Ιατρικών Συλλόγων είναι αρμόδια για παραβάσεις της δεοντολογίας), «ήταν προφανώς σε διακοπές», όπως παρατήρησε εύστοχα, συνάδελφος του κυρίου υπουργού.

Το ίδιο μάλλον συνέβαινε εκείνη την εποχή, με τις Εισαγγελίες. Πρέπει να είχαν κλείσει για τις διακοπές. Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να υπάρχει, καθώς ουδείς υπηρέτης της Θέμιδος ασχολήθηκε με το συμβάν. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Πλήρης νηνεμία…

Μοναδικό σημάδι κινητοποίησης για το θέμα η εξαφάνιση της επίμαχης ανάρτησης από το προφίλ του κυρίου υπουργού, 2-3 ημέρες μετά…

Προφανώς θεωρήθηκε πως η δημοσιοποίηση έγινε κατά λάθος, ότι επρόκειτο για λάθος χειρισμό του υπουργού. Ατζαμής ο κύριος υπουργός!

Όπως συμβαίνει πάντα με μαθηματική ακρίβεια, όταν σοβαρές παραβιάσεις των νόμων μένουν ατιμώρητες, το φαινόμενο επαναλήφθηκε. Ξημερώματα Σαββάτου (01:54 είναι η ώρα δημοσίευσης), ο… ατζαμής υπουργός προχώρησε και πάλι σε μία δημόσια ανάρτηση, με την οποία στοχοποιούσε τον διεθνούς φήμης καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Κωνσταντίνο Συνολάκη.

Επειδή ο κύριος Συνολάκης, ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο και μετά από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερεύνησε την καταστροφή στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά και αποφάνθηκε ότι η μπουρδολογία της κυβέρνησης για τα πραγματικά αίτια της καταστροφής, δεν ευσταθεί ούτε για αστείο. Όπως επίσης πως, ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων, έφτασε σε αυτά τα δυσθεώρητα ύψη, καθαρά λόγω της αμέλειας των κυβερνητικών φορέων και οργάνων.

Εκμεταλλευόμενος κάποια σχέση του κυρίου καθηγητή με τον πρόεδρο της ΝΔ (νομίζω είναι κουμπάροι, αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ), ο κύριος υπουργός αποφάσισε να στοχοποιήσει τον διακεκριμένο και, επαναλαμβάνω, κορυφαίο επιστήμονα (όποιος διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό, ας ψάξει τι σημαίνει ένας ακαδημαϊκός να έχει h-index 57 και πόσοι Έλληνας έχουν αντίστοιχη επίδοση).

Η στοχοποίηση έγινε αναρτώντας δημόσια τη διεύθυνση κατοικίας του κυρίου Συνολάκη και παραθέτοντας 3 φωτογραφίες του σπιτιού του! Μόνο που, ο ατζαμής κύριος υπουργός, δεν μπόρεσε ούτε αυτήν την φορά, να αποφύγει την επιβεβαίωση της ατζαμοσύνης του!

Με βάση τη διεύθυνση του καθηγητή που δίνεται μετά από σχετική αναζήτηση στην ιστοσελίδα του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, ο απρόσεχτος υπουργός, έγραψε άλλον αριθμό και παρουσίασε άλλο σπίτι στις φωτογραφίες!

Σωστά διαβάζετε! Το τσακάλι βρήκε τη διεύθυνση και φωτογράφησε το σπίτι επειδή είχε κάποιο θέμα επικινδυνότητας, με μια κολόνα της ΔΕΗ. Μόνο που το σπίτι με το πρόβλημα και το οποίο απεικονίζουν οι φωτογραφίες του Παύλου Πολάκη, δεν είναι εκείνο του καθηγητή Συνολάκη! Ω, ναι! Τέτοια ικανότητα, ο κύριος υπουργός! Ούτε απλή αντιγραφή ή σωστές οδηγίες για την ακριβή διεύθυνση.

Όσο το σκέφτομαι, τόσο πιο πολύ βεβαιώνομαι, ότι αυτή η χώρα εξακολουθεί να υπάρχει τα τελευταία τριάμισι χρόνια, από καθαρή τύχη…

Το σημαντικό φυσικά, είναι άλλο. Μοιάζει λίγο θεατρικό, αλλά είναι αλήθεια αδιάψευστη. Για δεύτερη φορά σε διάρκεια λίγων εβδομάδων, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία πολιτών. Επειδή έτσι γουστάρει! Χωρίς να συμβεί το οτιδήποτε, το παραμικρό! Δικαιοσύνη και αρμόδιοι φορείς, δεν έχουν βγάλει κιχ για την (τουλάχιστον απαράδεκτη) συμπεριφορά ενός μέλους μια Δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.

Ας μην σκεφτεί δε κανείς πως το γεγονός ότι ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος δημοσιεύει τη διεύθυνση κάποιου, δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε άλλο να το δημοσιοποιήσει.

Σε καμία περίπτωση! Ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος έχει πληρώσει στο ελληνικό κράτος για το δικαίωμα αυτό και οι πολίτες έχουν δώσει την έμμεση συγκατάθεσή, όταν δέχθηκαν (όσοι δέχτηκαν) να δημοσιοποιηθεί η διεύθυνση κατοικίας τους. Από τον πάροχο. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ! Ούτε από όποιον παίρνει την πληροφορία από τον παρόχο!

Προσωπικά στοιχεία πολίτη μπορούν να δημοσιοποιηθούν από τρίτο, μόνο με την άδεια του ή μ’ εντολή του εισαγγελέα. Άλλος τρόπος, δεν υπάρχει!

Το ζήτημα είναι απλό, ιδιαίτερα κρίσιμο και εξαιρετικά σημαντικό για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα. Δύο φορές ο κύριος Πολάκης δημοσίευσε προσωπικά στοιχεία πολιτών και δεν έχει συμβεί τίποτε! Σαν να επρόκειτο για κάτι συνηθισμένο, χωρίς ίχνος υποψίας διάπραξης κάποιας παράνομης πράξης, χωρίς να νοιώσει την ανάγκη κάποιος λειτουργός Δημοκρατικού Θεσμού να εξετάσει, ΕΣΤΩ, αν ο κύριος υπουργός παρανομεί!

Αυτή η πραγματικότητα, εκτός από την παροιμιώδη και ολοφάνερη πλέον ατζαμοσύνη του υπουργού, δείχνει ξεκάθαρα πως κάτι δεν πάει καθόλου, μα καθόλου, καλά με την λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Όποιος θεωρεί ότι πρόκειται για κάτι μικρό, για κάτι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ας σταματήσει να μιλά και ας αφουγκραστεί, ένα λεπτό.

Ίσως τότε ακούσει κι εκείνος τις ερπύστριες να πλησιάζουν…

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.