Ειδησεογραφικό site

Του Πέτρου Λάζου: Είδα στον ύπνο μου…

1.961

Είδα στον ύπνο μου πως το 2019 θα ζήσω σε μία χώρα όπου η δικαιοσύνη θα λειτουργεί πραγματικά ανεξάρτητα και θα στηρίζει τη Δημοκρατία!

Είδα στον ύπνο μου πως το 2019 θα ζήσω σε μία χώρα όπου οι πολίτες θα έχουν ουσιαστικά ίσες ευκαιρίες για ευημερία και πρόοδο!

Είδα στον ύπνο μου πως το 2019 θα ζήσω σε μία χώρα όπου οι πολίτες της θα γνωρίζουν να επιλέγουν τους πραγματικά περισσότερο κατάλληλους, για να τους κυβερνήσουν!

Είδα στον ύπνο μου πως το 2019 θα ζήσω σε μία χώρα όπου οι πολίτες της θα ζητούν από τους πολιτικούς που ψηφίζουν, ν’ ασκήσουν την εξουσία προς το καλό όλων και όχι για ρουσφέτια και προσωπικό όφελος!

Είδα στον ύπνο μου πως το 2019 θα ζήσω σε μία χώρα όπου οι πολιτικοί ταγοί της, εκτός από το να εκλεγούν, θα ενδιαφέρονται και για την πραγματική πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας και του λαού της!

Είδα στον ύπνο μου πως το 2019 θα ζήσω σε μία χώρα όπου οι γιατροί (ενίοτε ταυτόχρονα είναι και πολιτικοί) θα σέβονται το λειτούργημα που ασκούν και δεν δημοσιοποιούν ονόματα και στοιχεία της ιατρικής κατάστασης ασθενών!

Είδα στον ύπνο μου πως το 2019 θα ζήσω σε μία χώρα όπου, όταν αυτοί οι γιατροί προχωρήσουν σε τέτοιες επαίσχυντες πράξεις, όχι μόνο θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη αλλά και θα τους θα στερείται το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα – λειτούργημά τους!

Είδα στον ύπνο μου πως το 2019 θα ζήσω σε μία χώρα όπου οι πολίτες της θα ξέρουν και θα κατανοούν πλήρως και σωστά ολόκληρο τον Καταστατικό Χάρτη της, το Σύνταγμά της. Θα έχουν δε ειδική και σφαιρική αντίληψη της διάταξης εκείνης η οποία τους αναθέτει το δικαίωμα και την υποχρέωση της εφαρμογής του και της (ακόμη και βίαιης) αντίστασης σε κάθε προσπάθεια κατάλυσής του!

Είδα στον ύπνο μου πως το 2019 θα ζήσω σε μία χώρα όπου οι πολίτες θα διαθέτουν τη στοιχειώδη οικονομική γνώση ώστε να καταλάβουν τι πραγματικά έχει ανάγκη, ώστε να προοδεύει οικονομικά και να είναι ανεξάρτητη και αυτόφωτη! Τόσο στοιχειώδη και τόσο σφαιρική ώστε να τους εφοδιάζει με το απαραίτητο θάρρος για να παραμερίζουν το προσωπικό τους συμφέρον, μπρος σ’ εκείνο του συνόλου!

Δεν πρόλαβα να δω περισσότερα. Ο ενθουσιασμός και η προσμονή για όλα όσα είχα ήδη ονειρευτεί, με ξύπνησαν απότομα! Τι απότομα δηλαδή; Έπεσα από το κρεββάτι.

Δεν πειράζει, όμως! Ας βγουν αληθινά αυτά και τα υπόλοιπα θα είναι πιο εύκολα!

Το πρόβλημα είναι πως, στη σημερινή εποχή, δεν γίνονται θαύματα!

Χρονιάρες μέρες όμως, δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας, έτσι δεν είναι; Οπότε, είθε! Αλλά βάλτε και κανένα χεράκι σε όποια μπορείτε, για να γίνουν πραγματικότητα την καινούργια χρονιά…

Το 2019 να είναι η καλύτερη σας χρονιά από τις προηγούμενες και η χειρότερη από τις επόμενες. Κι ας φέρει μόνο υγεία, ευτυχία, δημιουργία και ευημερία, για όλους!

ΠΗΓΗ: capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.