Ειδησεογραφικό site

Του Γιάννη Σιδέρη: Νοητικές ακροβασίες μίσους από την κυβέρνηση

2.028

 

Ποια σχέση έχει η έρευνα του Φιλελεύθερου για την μη παραγωγική – ας το πούμε έτσι – αξιοποίηση των χρημάτων για τους μετανάστες/πρόσφυγες, με την επίθεση που υπέστη στην Καλαμάτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινέας από οπαδούς τοπικής η ομάδας, ή έστω από φασίστες; Λογικά καμία. Ωστόσο με μια νοητική χορογραφία ο ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την επίθεση… στον Μητσοτάκη!

Καθώς όπως λέει «ο αρχηγός της ΝΔ είναι ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή κίτρινης δημοσιογραφίας, η οποία υποβιβάζει την ενημέρωση σε συκοφαντική επιχείρηση (ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει κίτρινη δημοσιογραφία!). Είναι όμως και ηθικός αυτουργός της μαύρης προπαγάνδας, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η φασιστική επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ !!

Μάλιστα! Ας δεχτεί κανείς το περιστατικό ως έχει, αν και τα τοπικά sites γράφουν ότι η επίθεση στο βουλευτή έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών «Bulldogs» της τοπικής ομάδας «Μαύρη Θύελλα», με φανέλες μαύρες. Νωρίτερα, τα ίδια άτομα κατηγορούσαν με φωνές το βουλευτή για «ξεπούλημα της Μακεδονίας» και ο βουλευτής σταμάτησε τη μοτοσυκλέτα για να τους ζητήσει το λόγο!

Τα αίτια του περιστατικού και οι λεπτομέρειές του είναι δευτερεύοντα. Ας μη ληφθούν υπόψιν. Το γεγονός παραμένει ότι ο Κωνσταντινέας εδάρη – αν και από τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα όχι ανηλεώς όπως άλλοι πολιτικοί.

Αν κάνουμε αναδρομή στον χρόνο, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ φλογιζόταν από την εξαγνισμένη φωτιά της λαϊκής αγανάκτησης του σκλαβωμένου λαού. Ας θυμηθούμε την επίθεση στον ασπρομάλλη Απόστολο Κακλαμάνη που έτρεχε να κρυφτεί σε μια στοά για να αποφύγει την μήνιν των τραμπούκων· Ας θυμηθούμε το αιμόφυρτο πρόσωπο του Κωστή Χατζηδάκη, από την αγριότητα των επίσης τραμπούκων «αγωνιστών»· Τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου να τον χτυπούν και να χάνει τις αισθήσεις του εν ώρα ρεπορτάζ σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα· Τον Αντρέα Λοβέρδο να τρώει μπουνιές στο Ιλιον, και το ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει τότε επωνύμως τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ · Τον Πεταλωτή να είναι έτοιμοι να τον λιντσάρουν στην Αργυρούπολη – και εξίσου το ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει αυτοδιοικητικά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ· Ας θυμηθούμε τον Πάγκαλο, τον Ευθυμίου, τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, και τόσες άλλες εκδηλώσεις μίσους που για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικαιολογημένες εκδηλώσεις του λαού.

Ας μην ξεχάσουμε ακόμη και το λεκτικό μπούλινγκ κατά των δημοσιογράφων, που όλοι εκτός από αυτούς που έθυαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πληρωμένοι, κατευθυνόμενοι, μίσθαρνα όργανα – μια απαξίωση που ο ΣΥΡΙΖΑ (από ό,τι φαίνεται έχει μπολιάσει και διακατέχει ευρέα στρώματα) μεθόδευσε, προκειμένου να απαξιώσει έως εκμηδένισης την αξιοπιστία της κριτικής τους. Βέβαια όσοι τάσσονταν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, όποια ιστορία και να είχαν κάνει στο επάγγελμα, αποκαθάρονταν, εξαγνίζονταν, γίνονταν λαϊκοί αγωνιστές, ο λόγος τους ήταν υπόδειγμα αξιοπιστίας, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους μίσθαρνους γερμανοτσολιάδες.

Ας θυμηθούμε τον νυν Πρωθυπουργό να δίνει από τη Βουλή έμμεση προτροπή «δεν θα τολμάτε να βγαίνετε από τα σπίτια σας, θα σας παίρνουν με τις πέτρες».

Έχει δίκιο ο Κωνσταντινέας ότι η βία φέρνει βία!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την ρητορική και τις πρακτικές μίσους στη δημόσια ζωή, και τώρα υφίσταται τις συνέπειες. Ο υπουργός Βερναρδάκης ανακάλυψε σχέδιο μετά τον ξυλοδαρμό Κωνσταντινέα. Θα μπορούσε να έχει αληθοφάνεια – δε λέω να είναι αληθινό – αν το ξύλο είχε πέσει από οπαδούς του Ολυμπιακού, δεδομένης της γνωστής κόντρας με τον Μαρινάκη. Αλλά ενταγμένοι σε σχέδιο οι οπαδοί της «Μαύρης Θύελλας» επειδή ο βουλευτής κάθισε να τους απαντήσει, ακούγεται ολίγον παράδοξο.

Φυσικά βολεύει η καταγγελία ύπαρξης σχεδίου. Συσπειρώνει το σκόρπιο απογοητευμένο ασκέρι του ΣΥΡΙΖΑ, του υποδεικνύει ότι οι αντίπαλοι βυσσοδομούν με δόλια σχέδια. Αυτό αποθαρρύνει και τη διάθεση εσωτερικής κριτικής. «Εδώ μας χτυπάνε σχεδιασμένα οι εχθροί, οι κριτική διασπά και αποδυναμώνει την ενότητά μας».

Θα ήταν αφελής ηθικολογία η προτροπή να χαμηλώσουν οι τόνοι. Όταν στο δημοσίευμα του Φιλελεύθερου για την αφανή τύχη των κονδυλίων που προορίζονται για τους πρόσφυγες ανακαλύπτει μυστικά νήματα που μέσω Μητσοτάκη συνδέονται με τον ξυλοδαρμό του Κωνσταντινέα, δεν δείχνει πανικό, όπως είναι η εύκολη εξήγηση (που ευχαριστεί τους οπαδούς των αντιπάλων). Απλώς είναι προσπάθεια να συγκρατήσουν το ποίμνιο και μάλλον θα το καταφέρουν. Άλλωστε δεν έχουν άλλη επιλογή, γιατί δεν ξέρουν να πολιτεύονται αλλιώς. Ήρθαν με το μίσος, το εμπέδωσαν στους οπαδούς τους ως δήθεν μίσος ταξικό. Αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν και αυτό συνεχίζουν.

 

Πηγή: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.