Ειδησεογραφικό site

Του Γ. Παπαδόπουλου- Τετράδη: Από τη Βηθλεέμ στη Μόρια

2.100

Οι χριστουγεννιάτικες ευχές δεν είναι μόνο ευκαιρία για εξανθρωπισμό, έστω και για λίγες μέρες, αλλά είναι και ευκαιρία να δει κανείς πώς άνθρωποι που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε κρίσιμες θέσεις στις Βρυξέλλες έχουν γνώσεις κατώτερες μαθητών δημοτικού σχολείου. Αφήνω εδώ σαν κάρτα το μήνυμα ενός από τους υποτίθεται μορφωμένους του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ευχή και μη χειρότερα.

Σε μια προσπάθειά του να μπλέξει τη γέννηση του Χριστού με τα χωρίς αντίκρισμα συνθήματα του κόμματός του ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανήρτησε στο Twitter ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα, μνημείο βλασφημίας και αμάθειας.

Γράφει στο μήνυμά του ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου:

«Αφιερωμένο στους πάσης φύσεως ρατσιστές και επίκαιρο: Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε σε φάτνη από γονείς πρόσφυγες, που έφυγαν για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους κατακτητές και περιστοιχισμένος από Άραβες και Εβραίους. Χρόνια πολλά, με υγεία, δύναμη και ανθρωπιά, σε όλες και όλους!»

Κατ΄αρχάς εκπλήσσεται κανείς, που ένας άθεος σαν τον ευρωβουλευτή αποδέχεται την ύπαρξη του Ιησού και την αφήγηση του Ευαγγελίου για τη γέννηση σε μια φάτνη! Είναι μια ριζική αλλαγή υπαρξιακής θέσης. Εκτός αν απλώς χρησιμοποιεί την πίστη άλλων ανθρώπων και τον γιορτασμό τους γι αυτήν μόνο και μόνο για να στηρίξει την ξύλινη συνθηματολογία του κόμματός του. Πράγμα το λιγότερο βλάσφημο. Μια στυγνή εργαλειοποίηση της πίστης των άλλων!

Φεύγοντας όμως, από το σημείο της προπαγάνδας και πηγαίνοντας στα γεγονότα κατά το ευαγγέλιο ή την τεκμηριωμένη Ιστορία, ο ευρωβουλευτής συλλαμβάνεται εντελώς αδιάβαστος!

Διότι οι γονείς του Ιησού δεν ήταν πρόσφυγες! Πήγαιναν στο χωριό τους για να απογραφούν, όπως είχε δώσει εντολή για όλο τον πληθυσμό της Παλαιστίνης ο Ηρώδης.

Και δεν κατέφυγαν στη φάτνη για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους κατακτητές! Λόγω της απογραφής υπήρχε συνωστισμός στα χωριά και τις κωμοπόλεις και οι γονείς του Ιησού δεν βρήκαν κατάλυμα!

Τέλος, το βρέφος δεν ήταν περιστοιχισμένο από Άραβες και Εβραίους για τρεις σημαντικούς λόγους:

Ήταν περιστοιχισμένο από βόδια και πρόβατα! Οι μάγοι με τα δώρα που εννοεί ο νεοχριστιανός κομμουνιστής ευρωβουλευτής δεν ήταν παρόντες, σύμφωνα με το κατά Ματθαίον, τη μοναδική πηγή που αναφέρει τα περί «βασιλέων προσκυνητών» και όχι μάγων. Πήγαν σε σπίτι -«εν οικία»- και τον προσκύνησαν, άγνωστο πότε!

Αλλά, και κατά τη μετέπειτα μυθοπλασία δεν ήταν Άραβες. Ήταν ένας Ιρανός, ένας Βαβυλώνιος και ένας Ινδός. Άραβες δεν υπήρχαν την εποχή εκείνη, παρά μόνο ως νομάδες, διάσπαρτοι και λίγοι, αλλού.

Άραβες είναι ονομασία φυλής ενώ Εβραίοι θρησκεύματος. Και το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Οι Παλαιστίνιοι είναι μουσουλμάνοι, Εβραίοι και λίγοι χριστιανοί. Και δεν είναι, ούτε ήταν, Άραβες.

Όπως και σε κάθε έκφραση της ζωής οι συριζαίοι δεν πιστεύουν σε τίποτε . Χρησιμοποιούν τα πάντα ως εργαλεία στην υπηρεσία της προπαγάνδας ή της ιδεοληψίας και της εξουσίας τους. Χρησιμοποιούν τις λέξεις ρατσισμός, φασισμός, ακροδεξιά, ναζισμός, εθνικισμός, χωρίς να νοιάζονται αν ανταποκρίνονται καν στα γεγονότα πάνω στα οποία τις κολλάνε! Αρκεί να υπηρετείται ο στόχος της στιγμής ή της πάγιας ιδεοληψίας.

Έτσι, ο κάθε Παπαδημούλης, με μια φρασεολογία ελληνικής εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού των Τιράνων ή του Βουκουρεστίου του 1964, περιγράφει στη χριστουγεννιάτικη ευχή του τη γέννηση καταγράφοντάς την με την ξυλινολογία του στείρου αντιιμπεριαλιστικού λόγου: «από γονείς πρόσφυγες, που έφυγαν για να κρυφτούν από τους κατακτητές»! Στείρου, γιατί αυτός που τα λέει και το κόμμα του είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες του ιμπεριαλισμού!

Αλλά, για να ακολουθήσω η νοοτροπία του κάθε Παπαδημούλη, ευτυχώς που φεύγοντας να γλιτώσουν από τους κατακτητές, ο Ιησούς και η οικογένειά του, δεν κατέληξαν στη Μόρια. Γιατί τότε, το πιθανότερο είναι να μην είχε η πίστη Χριστό, αλλά άλλο ένα κακοποιημένο παιδί, που μπορεί να πέθαινε από κανένα μαγκάλι, από ξυλοδαρμό, από πνευμονία ή να αυτοκτονούσε. Στο… αντιρατσιστικό κολαστήριο των συριζαίων.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους ανεξαιρέτως.

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.