Ειδησεογραφικό site

Τον Φεβρουάριο η απόφαση για επιστροφή των κερδών από τα Ελληνικά ομόλογα

2.992

Πρακτικά σημαίνει πως ένα ποσό περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων των Ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών και την ΕΚΤ, που προκύπτει από τα ελληνικά ομόλογα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Δεν αναμένεται ιδιαίτερη συζήτηση για την Ελλάδα και τον προϋπολογισμό της στο Eurogroup της Δευτέρας, θα συζητηθεί όμως η πορεία της μεταπρογραμματικής της ενισχυμένης αξιολόγησης, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ο αξιωματούχος δήλωσε πως η επόμενη έκθεση αξιολόγησης που τοποθετείται χρονικά τον Φεβρουάριο θα συνδεθεί με τις μεταφορές των πιστώσεων προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, από τα κέρδη των ομολόγων SNP.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα ποσό περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων των Ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών και την ΕΚΤ, που προκύπτει από τα ελληνικά ομόλογα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Πάντως δεν πρόκειται να υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες κάποια συνέχεια στα σχόλια του Τύπου για  Ευρωπαϊκή πίεση στην Ελλάδα για επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων.

Κύριο θέμα της ημέρας θα είναι η τραπεζική ένωση και η μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και οι δικλείδες ασφαλείας σχετικά με τον μηχανισμό εξυγίανσης Τραπεζών.

Επίσης σημαντικό θέμα είναι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας που κρίνεται μη συμβατός με τους δημοσιονομικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.