Ειδησεογραφικό site

Στο έλεος της «Πηνελόπης»: Καταστροφές, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων

2.986

Στο έλεος της «Πηνελόπης» βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η χώρα, με χειμάρρους, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, κατεστραμμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Η κακοκαιρία χτύπησε τη χώρα από άκρη σε άκρη.

Καταστροφές στη Μυτιλήνη

Στο έλεος της «Πηνελόπης» η Μυτιλήνη, προβλήματα από κατολισθήσεις, οι δρόμοι του νησιού πλημμύρισαν, ενώ οι χείμαρροι κατέστρεψαν δρόμους.

Σε ποτάμι μετατράπηκε και ο κεντρικός δρόμος στην Αγία Παρασκευή, αλλά και δρόμοι στο Πλωμάρι. Λάσπη και πέτρες κατέβασε το νερό της βροχής στην Πλαγιά, όπου πλημύρισαν σπίτια και μαγαζιά.

Βράχια έπεσαν σε σπίτια Βράχια έπεσαν σε σπίτια

Καταστροφές σε αυτοκίνητα Καταστροφές σε αυτοκίνητα

Μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, πολλοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε λίμνες.

Κοντέινερ βρέθηκαν στη θάλασσαΚοντέινερ βρέθηκαν στη θάλασσα

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο πέτρες και λάσπη μεταφέρθηκαν στο οδόστρωμα στην Παγανή, στα Θέρμα, στο δρόμο προς Κουντορουδιά, αλλά και στο βόρειο μέρος του νησιού, στην Καλλονή, στην Πέτρα και στο Μόλυβο, ενώ κοντέινερ παρασύρθηκαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Χείμαρροι στα Χανιά

Με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες η κακοκαιρία έπληξε από τα Δυτικά την Κρήτη. Προβλήματα εντοπίστηκαν στην πόλη των Χανίων, με πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένους δρόμους ενώ ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται στον Δήμο Πλατανιά και σε περιοχές του Ρεθύμνου.

Κυκλοφοριακό πρόβλημα προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων ενώ πολλά σημεία των παράδρομων της εθνικής οδού πλημμύρησαν μεταξύ του Βαμβακόπουλου και των Μουρνιών δειμιουργώντας χειμάρρους σε πολλά σημεία.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι Πλημμύρισαν οι δρόμοι

Προβλήματα, κυρίως στις μετακινήσεις, προκάλεσε η κακοκαιρία και στο Ρέθυμνο, καθώς πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν ενώ στην περιοχή του Κουμπέ, απέναντι από το στρατόπεδο, ο δρόμος που οδηγεί στο Πανόραμα έχει σχεδόν κλείσει.

φωτογραφίες: Kriti24.grφωτογραφίες: Kriti24.gr

Λάσπη και πετρες στους δρόμουςΛάσπη και πετρες στους δρόμους

Προβλήματα στη Ροδόπη

Η στάθμη στον ποταμό Τραύο ήταν στο όριο με αποτέλεσμα  τα νερά που κατέβαιναν προς το ποτάμι, έβρισκαν δίοδο προς τις γύρω περιοχές.

Απο τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν δρόμοι, αγροτικές περιοχές και η εκκλησία της Φανερωμένης.

φωτογραφίες: xronos.grφωτογραφίες: xronos.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.