Ειδησεογραφικό site

Το δράμα των Πασοκογενών του Συριζα

153

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Συριζα-ΠΣ έκαναν επική είσοδο για τη συνεδρίασή της. Η προσέλκυση της προσοχής ήταν αντιστρόφως ανάλογη της σημασίας, αλλά όσο να’ ναι, τονώθηκε κάπως το ηθικό των στελεχών. Έστω και για τα εσωκομματικά σταμάτησαν να είναι αόρατοι. Η συνεδρίαση κράτησε αρκετά και ήταν μιξ γκριλ: και για τις διαδικασίες διαδοχής, και για την εκπροσώπηση του κόμματος μετά την παραίτηση Τσαπανίδου, και για τις υποψηφιότητες στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για το τελευταίο δεν είχαν να πουν και πολλά.

Η ΠΓ των 41 μελών πάντως, σχεδόν η μισή, είναι «Τζανακοπουλική», άρα της Έφης, καθώς αρκετοί πασοκογενείς όπως πχ η Μαριλίζα, και πρόσωπα που βρέθηκαν σε ρόλους-κλειδιά στο κόμμα, (Θεοχαρόπουλος), στρέφονται σιγά σιγά προς τα εκεί.

Άστεγοι

Το μεγαλύτερο δράμα το περνούν οι «Πασοκοι» καθώς, παρότι αρκετοί σε αριθμό, δεν κατάφεραν ποτέ να δημιουργήσουν ισχυρές τάσεις εντός του κόμματος. Οι περισσότεροι αναφέρονταν απευθείας στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, δεν κατάφεραν να εκλεγούν, κι αυτή την στιγμή αντιλαμβάνονται πως θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ Έφης, Νίκου Παππά και Παύλου Πολάκη, και να κολυμπήσουν σε άγνωστα νερά.

Όλα ίδια, εκτός τον Τσίπρα

Τα νερά θα είναι άγνωστα, όχι μόνο για τους πασοκογενείς του Συριζα-ΠΣ, αλλά και για την κομματική βάση καθώς, σύμφωνα με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει στο σαββατοκύριακο, αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει η εκλογή του νέου Προέδρου από την βάση. Η κομματική νομενκλατούρα αποφάσισε να τ ’αφήσει όλα ίδια, δηλαδή να παραμείνουν ως έχουν τα ανώτατα όργανα, και να εκλεγεί πρώτα ο Πρόεδρος. Mετά την εκλογική συντριβή του κόμματος, ο μόνος που έλαβε την ευθύνη είναι ο Αλέξης, καθώς όλοι οι άλλα προφανώς αισθάνονται αναντικατάστατοι. Στον Συριζα αλλάζουν πρόσωπο στην βιτρίνα ελπίζοντας πως αυτό είναι αρκετό.

Η βάση

Η ΚΕ του σαββατοκύριακου θα αποφασίσει εάν θα αποδεχτεί ή όχι την εισήγηση της ΠΓ για fast track εκλογή Προέδρου, καθώς η ίδια αριθμοί τριακόσια μέλη τα οποία είναι εκλεγμένα επίσης από την βάση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.