Ειδησεογραφικό site

Το χιούμορ του Τσίπρα για το Brexit και τον Κάμερον

37

 

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των 27 ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ενημέρωσε τους συναδέλφους για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αλλά και για τους χειρισμούς του κ. Κάμερον. Είναι ενδεικτική η άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κατηγόρησε τον Ντέιβιντ Κάμερον ότι  υποστήριζε μεν την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ αλλά με τις πράξεις και τις δηλώσεις του προκάλεσε υποδαύλιζε την κρίση αφού κατηγορούσε διαρκώς την ΕΕ για γραφειοκρατία και σπατάλες.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, το κλίμα χαλάρωσε από τα λόγια του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός που αναστάτωσε μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ με απειλές για ένα δημοψήφισμα.

«Τέτοιες ψηφοφορίες δεν είναι δύσκολες» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε να αναλύει την άποψή του επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα και απλώς χρειάζεται να είσαι προετοιμασμένος και για τα δύο σενάρια. Για το λόγο αυτό, ότι δηλαδή το δημοψήφισμα θα έβγαζε είτε «Brexit» ή «Bremain» ο κ. Τσίπρας είπε ότι εξεπλάγη από την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και τότε, σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, οι ηγέτες που βρίσκονταν στο δωμάτιο ξέσπασαν στα γέλια.

Ο λόγος που οι Ευρωπαίοι ξεκαρδίστηκαν με όσα είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προφανής. Αντελήφθησαν ως καλό χιούμορ την άποψη του κ. Τσίπρα με την οποία απογυμνώθηκαν οι ικανότητες του κ. Κάμερον για τον χειρισμό της κρίσης που προκλήθηκε από το Brexit…

Τα σχόλια είναι κλειστά.