Ειδησεογραφικό site

Ελευθέρας από Πούτιν για διακοπές Ρώσων τουριστών στην Τουρκία

60

Στο κλείσιμο μιας τετ α τετ συνάντησης κατέληξαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την πρώτη τηλεφωνική τους επικοινωνία μετα την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τουρκικής προεδρίας οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα των σχέσεων των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας.

«Μαζί με τη λήψη των απαραίτητων βημάτων προκειμένου να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις, Πούτιν και Ερντογάν υπογράμμισαν την ανάγκη για συνεργασία ενόψει των πολιτικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών κρίσεων στην περιοχή» αναφέρεται στην ανακοινωση της τουρκικής προεδρίας.

Από ρωσικές πηγές μεταφέρεται ότι στη συνομιλία τους ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η Ρωσία θα άρει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στους Ρώσους τουρίστες που ήθελαν να επισκεφθούν την Τουρκία, μια απόφαση που αναμένεται να επηρεάσει – άγνωστο σε ποιο βαθμό – την πορεία και του ελληνικού τουρισμού.

Η τηλεφωνική συνομιλία, που διήρκησε 40 λεπτά, ορίστηκε μετά την επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα ο Ερντογάν στον Πούτιν στην οποία ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου του 2015 και τον θάνατο ενός εκ των χειριστών του, παρότι το Κρεμλίνο θέλησε στη συνέχεια να μετριάσει τις ελπίδες της Τουρκίας για ταχεία αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.