Ειδησεογραφικό site

Τι μας ενώνει και τι μας δονεί!

218

Κι αν δεν το γνωρίζαμε, το ψυχανεμιζόμασταν ότι κάποια μαγειρέματα γίνονται, όχι σε κουζίνες αλλά σε υπόγεια, ταράτσες και παράγκες. Ότι «στήνονται» παιχνίδια τζόγου και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει οικονομικό όφελος σε επιτήδειους του παρασκηνίου και των εκβιασμών.

γράφει ο Άκης Λουδάρος

Όποιος δεν το γνώριζε, το έχει πλέον εμπεδώσει ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες, ψεύτες, αγύρτες και ξεδιάντροποι. Αλλά το να φτάσουν στο σημείο να ξεπεράσουν ακόμα και τους επαγγελματίες των «ύποπτων παιχνιδιών» για να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις όπως νομίζουν ότι τους βολεύει, ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία.

Για άλλη μια φορά θα το επισημάνουμε: Είναι ντροπή να μας κυβερνάνε αυτοί οι επικίνδυνοι πολιτικάντηδες. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με τον Πλάτωνα που έγραψε ότι κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν γιατί η ρήση του επιβεβαιώθηκε στο πέρασμα των αιώνων όμως αναλογιζόμαστε εάν, παρά τα λάθη και τις αστοχίες των πολιτών στην κρίση τους, αξίζει να ηγείται της Ελλάδας αυτό το ανερμάτιστο συνονθύλευμα ακρο-αριστερο-δεξιών;

Σε όλον αυτό τον ορυμαγδό εξελίξεων της τελευταίας εβδομάδας προέκυψε ότι οι συνέταιροι των δύο άκρων έχουν ισχυρότατους πολιτικούς και άλλους δεσμούς μεταξύ τους, που μπορούν να αναζητηθούν στην περίοδο της Χούντας. Ο πατέρας και ο θείος του Τσίπρα αναλάμβαναν ως εργολάβοι δημόσια έργα εκείνη τη θλιβερή περίοδο, την οποία υμνούσε ο πατέρας της Κουντουρά γράφοντας μουσική για την Εθνοσωτήριο (ήταν υπολοχαγός της ΑΣΔΕΝ)! Να τι ενώνει Τσίπρα και Κουντουρά στην εθνοσωτήριο πρώτη-φορά-αριστερά (όπως λέει και το τραγούδι του Κελαηδόνη «τι μας ενώνει και τι μας δονεί»). Και το συνεταιράκι, ο Καμμένος, το ήξερε και έκανε την πάπια -ή την κότα, την τρίλειρη, τη μακροπουπουλάτη, που λέει η Μπακογιάννη- όσο η Κουντουρά ανήκε στην ηγεσία των Ψεκασμένων του.

Σ’ αυτή τη διαδικασία εκδόσεως του διαζυγίου μήπως ακούσατε καμία δήλωση του Καμμένου κατά του Τσίπρα; Μην κουράζεστε. Καμία απολύτως εχθρική δήλωση, κανένας υπαινιγμός. Μέλι στάζουν τα χείλη του για τον Αλέξη. Το αυτό και τα χείλη του Αλέξη για τον Πάνο που μπορεί να «πυροβολεί» κατά διαφόρων ΣΥΡΙΖΑίων όμως τον πρώην συγκυβερνήτη τον έχει στο απυρόβλητο. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι διαφορετικό; Μια χαρά κανονισμένα τα είχαν όλα.

Γι’ αυτό και έπαιξαν όλο αυτό το θέατρο. Γιατί ως τυχοδιώκτες έχουν κύριο μέλημα την επιβίωσή τους. Από δω και πέρα ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να πείσει ότι κινείται πολιτικά προς το Κέντρο ενώ ο Καμμένος θα καμαρώνει ότι είναι πατριώτης και δεν συμμετείχε στη θυσία της Μακεδονίας. Φυσικά, πάλι προσπαθούν να θολώσουν τα νερά. Γιατί ο Τσίπρας θα συνεχίσει να πορεύεται με ακροδεξιούς αφού από εκείνους και τον πασπαρτού Δανέλλη εξαρτάται η παραμονή του στο Μαξίμου. Ο δε Καμμένος, αν ήταν γνήσιος πατριώτης και δεν μετείχε σε «στημένα παιχνίδια», θα έπρεπε να είχε αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση με το που συγκεντρώθηκαν στις Πρέσπες για τη συμφωνία και να μην περίμενε κοροϊδεύοντας για να κερδίσει χρόνο.

Από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να ολοκληρωθεί το στήσιμο. Μην νομίζετε δηλαδή ότι όλα έγιναν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτό και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κόκκαλης έστειλε στη Βουλή επιστολή για την ανεξαρτητοποίησή του το Σάββατο 12 Ιανουαρίου (η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου έγινε την Κυριακή 13) και ο Καμμένος τον… διέγραψε την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου. Πώς ο Κόκκαλης, που το Σάββατο βρισκόταν στην Κίνα, αφού έγραψε, υπέγραψε και έστειλε την επιστολή στη Βουλή, ήξερε τι θα συνέβαινε την Κυριακή;

Άλλη απόδειξη του καλά προετοιμασμένου διαζυγίου, η αντιμετώπιση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παπαχριστόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι ενδεχόμενη διαγραφή του θα αποτελούσε «δώρο». Αλλά ο Καμμένος δεν τον διαγράφει. Όπως δεν διαγράφει από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα τον Ζουράρι που δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση. Το ότι είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ δεν παίζει κανέναν ρόλο. Άλλο «διαγράφω από το κόμμα» και άλλο «διαγράφω από Κοινοβουλευτική Ομάδα». Με αυτά τα πρωτοφανή τερτίπια, ο Καμμένος διατηρεί τον τίτλο του… προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τα προνόμιά της.

Γιατί Καμμένος χωρίς προνόμια και τιμές δεν υπάρχει. Και κυρίως χωρίς κάμερες, φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Το άθλιο σκηνικό που έστησαν περιλάμβανε και… θεία κοινωνία. Η παράσταση άρχισε με μετάληψη του Καμμένου (να προηγήθηκε άραγε νηστεία;), ακολούθησε η ανάρτηση φωτογραφίας στα social media που απεικόνιζε έπαρση σημαίας στον Γράμμο και συνεχίστηκε με πτήση πάνω από τα Ίμια. Η τελευταία πράξη του Καμμένου έχει οσμή πολιτικού σκανδάλου. Η πτήση του με ελικόπτερο του Στρατού έγινε αφού είχε γίνει δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτησή του, άρα δεν έφερε πια τον τίτλο του υπουργού Άμυνας. Ποιος επέτρεψε να εμπλακούν σε αυτήν τη γελοιότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις;

Άλλη μία απόδειξη του σκηνοθετημένου διαζυγίου. Τσίπρας και Καμμένος είχαν από κοινού καταλήξει στον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας, γι’ αυτό έκανε τη σχετική ανακοίνωση ο Τσίπρας αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντησή τους στο Μαξίμου. Υπουργό Εξωτερικών, πάντως (ο Τσίπρας δεν πατάει ποτέ στο υπουργείο), ακόμα δεν έχουμε τόσο καιρό μετά την παραίτηση Κοτζιά, με τη Συμφωνία των Πρεσπών να οδεύει στη Βουλή και τα ελληνοτουρκικά σε έξαρση. Αλλά για τη θέση του υπουργού Άμυνας βρήκαν αμέσως και μάλιστα εν ενεργεία αξιωματικό, ο οποίος παραιτήθηκε την επομένη από το αξίωμά του.

Η αποθέωση των σκηνοθετικών και υποκριτικών τους ικανοτήτων έγινε με τα δάκρυα Καμμένου στην τελετή παραλαβής-παράδοσης του Υπουργείου Άμυνας στον ναύαρχο Αποστολάκη. Με κορωνίδα τη δήλωση ότι θα εγκατέλειπε την πολιτική αλλά μένει για να υπερασπιστεί τη Μακεδονία την οποία βέβαια δεν προστάτευσε ρίχνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από προειδοποιήσεις, απειλές και υποσχέσεις άλλο τίποτα ο Καμμένος. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το Κούγκι; Τον ΦΠΑ στα νησιά; Ξεπέρασε και τον Κατρούγκαλο και τον Τσακαλώτο που έλεγαν ότι θα παραιτηθούν εάν μειωθούν οι συντάξεις ή το αφορολόγητο. Τέτοια κοροϊδία!

Μπορεί βέβαια κάποιος να υποστηρίξει: Μα αυτοί έπαιξαν θέατρο υποδυόμενοι ότι δεν ήξεραν για τους νεκρούς στο Μάτι, ένα πολιτικό διαζύγιο δεν θα μπορούσαν να στήσουν; Με αυτούς η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια. Ο φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για το group therapy… Και είχε απόλυτο δίκιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.