Ειδησεογραφικό site

Νάντια Γιαννακοπούλου: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να «αφοπλιστούν» τώρα πολιτικά!

225

Ζούμε σε μια από τις πιο παρακμιακές και σκοτεινές περιόδους της Μεταπολίτευσης. Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, με τους πρώην κυβερνητικούς συνεταίρους Τσίπρα και Καμμένο, είναι χωρίς προηγούμενο. Στην Ελλάδα βιώνουμε, δυστυχώς, ξανά μείζον ζήτημα Δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας. Κυβερνά μια παράταξη που δεν σέβεται τους θεσμούς, που θεωρεί το κράτος φέουδο προς κατάληψη, που καταργεί την αυτονομία των συνταγματικών εξουσιών, που ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Άρθρο της Νάντιας Γιαννακοπούλου (Αναπ. Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ – υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών)

Το Κοινοβούλιο και η Δικαιοσύνη, οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας, περιθωριοποιούνται και υποβαθμίζονται. Ζούμε σε πολιτικές συνθήκες ακραίου λαϊκισμού που θέτουν σε αμφισβήτηση και σε κίνδυνο τις δημοκρατικές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης. Βουλευτές εγκαταλείπουν τα κόμματά τους και προσχωρούν, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση, χωρίς η μετακίνησή τους να συνοδεύεται έστω από κάποιου είδους ελάχιστη πολιτική και προγραμματική δέσμευση από τον κ. Τσίπρα, παρά μόνο από την διαπραγμάτευση για πολιτικά ανταλλάγματα και αξιώματα. Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όχι από πολιτικά κόμματα αλλά από κοινοβουλευτικά «ανεμομαζώματα και διαβολοσκορπίσματα», μπορεί τυπικά να μην αντίκειται στο γράμμα του Συντάγματος αλλά ουσιαστικά παραβιάζει τη λαϊκή κυριαρχία.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το Σκοπιανό για να προκαλέσει προβλήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διαπραγματεύτηκε εν κρυπτώ, δεν επεδίωξε την εθνική συναίνεση αλλά αντίθετα δίχασε τον λαό προκαλώντας το εθνικό φρόνημα, θίγοντας ευαίσθητες εθνικές χορδές. Οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για το Σκοπιανό είναι διατυπωμένες με σαφήνεια, από το ιδρυτικό μας συνέδριο, τις τοποθετήσεις της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή και τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων. Στη βάση αυτών των αποφάσεων κρίνουμε τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ως κακή. Ειδικότερα, τα σημεία για «μακεδονική εθνική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα» αλλοιώνουν το erga omnes για την ονομασία ενώ είναι φανερό ότι εξακολουθεί να υπάρχει αλυτρωτισμός που δεν εξαλείφεται. Η εθνική συνεννόηση είναι για εμάς μια σταθερή διακηρυγμένη θέση που την υπηρετήσαμε με συνέπεια από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση. Ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν με κάθε τρόπο την πόλωση και τον διχασμό όμως και η ΝΔ παγιδεύεται σε μια θεωρία μετώπων. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό το επικίνδυνο για τη χώρα πολιτικό παιχνίδι και στο μέτρο των δυνάμεών μας θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την διολίσθηση της πολιτικής ζωής σε ένα πεδίο αλληλοεξόντωσης μέχρις εσχάτων.
Στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν και γνωρίζουν καλά πως το ΠΑΣΟΚ, και τώρα το Κίνημα Αλλαγής, είναι η παράταξη-φορέας της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαν να έρθουν στην κυβερνητική εξουσία αν δεν είχαν καταφέρει, μέσω μιας πρωτοφανούς επιχείρησης κατασυκοφάντησης του ΠΑΣΟΚ και των περιόδων διακυβέρνησής του, να παραχαράξουν την πραγματικότητα για την περίοδο της Μεταπολίτευσης, εγκαθιστώντας ως κυρίαρχο ένα εντελώς ψευδές ιστορικό πολιτικό αφήγημα.
Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το 2009 μια κατεστραμμένη δημοσιονομικά χώρα και αναγκάστηκε το 2010 να προσφύγει, με κλειστές τις χρηματοπιστωτικές αγορές, σε διεθνή βοήθεια υπογράφοντας το πρώτο μνημόνιο, μας λοιδορήσανε, μας συκοφαντήσανε, μας είπαν εθνοπροδότες. Βγήκαν στις πλατείες των αγανακτισμένων, μαζί τότε με τη ΝΔ και την Ακροδεξιά, σπέρνοντας το μίσος και τον διχασμό. Είπαν ψέματα στον κόσμο, απέκρυψαν τα πραγματικά προβλήματα που έφεραν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες.
Η συνέχεια είναι γνωστή όπως και γνωστό είναι το τι έκαναν από το 2015 και μετά οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το πώς από διαπρύσιοι αντιμνημονιακοί μεταβλήθηκαν σε ορντίναντσες των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Δεν κατάφεραν όμως να εξαφανίσουν πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και την παράταξή μας όπως επεδίωξαν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουν να μας επιτίθενται με κάθε δυνατό τρόπο. Γνωρίζουν καλά πως εμείς και όχι η ΝΔ είμαστε εμείς που θα τους στείλουμε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής για να ανοίξει ένα νέο ελπιδοφόρο κεφάλαιο για τη χώρα.
Το λεγόμενο φλέρτ που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας με την Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία θα καταλήξει σύντομα σε ένα ακόμα φιάσκο. Γιατί παρά τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και τα διαφορετικά κοστούμια που φοράει κατά καιρούς, η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική ομάδα του Μαξίμου είναι εχθροί της Κεντροαριστεράς και φανατικοί ιδεοληπτικοί λαϊκιστές. To πολυτραγουδισμένο διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου δεν είναι παρά μια σκηνοθετημένη σαπουνόπερα με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την πολιτική τους διάσωση.
Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, όπου οι νέες απειλές για την οικονομία μαζί με τις εξωτερικές απειλές βρίσκονται προ των πυλών, η κυβέρνηση σπέρνει, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά τον διχασμό και θα θερίσει θύελλες. Δεν πρέπει να επιτραπεί φεύγοντας οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αφήσουν πίσω τους ερείπια κι αποκαΐδια. Είναι τραγικοί και μοιραίοι και γι’ αυτό πρέπει να «αφοπλιστούν» πολιτικά το συντομότερο δυνατόν, με εθνική ενότητα, δημοκρατική εγρήγορση και συλλογική ενεργή αυτοσυνειδησία

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση του Καρφιού στις 19 Ιανουαρίου 2019

Τα σχόλια είναι κλειστά.