Ειδησεογραφικό site

Τι απαντάει η κυβέρνηση για το ταξίδι του Τσίπρα στο Παρίσι

28

Συνέχεια στην υπόθεση με το «μυστικό ταξίδι» του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα με τα οποία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε στις ερωτήσεις που είχε κάνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζητώντας να μάθει το κόστος του ταξιδιού αλλά και τη λίστα των προσώπων που επέβαιναν στο κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Gulfstream με το οποίο ο κ. Τσίπρας έκανε την πτήση Λισαβόνα-Παρίσι και Παρίσι-Αθήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το κυβερνητικό VIP αεροσκάφος έφτασε στο Παρίσι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου έπειτα από πτήση 2,4 ωρών από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας απ’ όπου είχε απογειωθεί μεταφέροντας τον πρωθυπουργό. Στην απάντηση του υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι η αρχική πτήση Αθήνα-Λισαβόνα, και το ταξίδι της επιστροφής Λισαβόνα-Παρίσι, Παρίσι-Αθήνα διήρκεσε συνολικά 9,6 ώρες και κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 25.462,94 εάν υπολογιστούν μόνο τα καύσιμα του αεροσκάφους, το κόστος σίτισης, το κόστος σχεδίασης του ταξιδιού και τα έξοδα αποζημίωσης μετακίνησης και διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε τα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ:

«Η ολιγόωρη στάση του Π/Θ στο Παρίσι ήταν τελικά πάνω από 24 ώρες και η λίστα επιβατών δεν εδόθη….μάλιστα….» σχολίασε στο twitterο Άδωνις Γεωργιάδης.Για το ίδιο θέμα, είχε εκδοθεί non paper από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 4 Φεβρουαρίου στο οποίο αναφερόταν:

«Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.
Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.
Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ:
Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία  ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.
Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της  L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.
Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.
Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί  αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.
Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα  και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη.
Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά.
ΥΓ. : Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.