Ειδησεογραφικό site

Θύελλα μετά τις αποκαλύψεις για τα λεφτά του Πετσίτη

63

Τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο «μυστικοσυμβουλος» του Μεγαρου Μαξιμου, Μανώλης Πετσίτης στην Αθήνα και που δεν δικαιολογούνται καθώς κατά την ερευνα της Αρχης για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δεν βρέθηκαν στοιχεια που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρίες- τροφοδότες. Μάλιστα σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, στις ύποπτες συναλλαγές εμπλέκεται και ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, στην δικηγορική εταιρία του οποίου εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος ο Μανώλης Πετσίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτεμίου είναι ο γνωστός «συνοδοιπόρος» του Νίκου Παππά στο περιφημο ταξίδι της Βενεζουέλας. Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, ο παλιός συμμαθητής του Νίκου Παππά και «ανθρωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» έχει μετακομίσει αθόρυβα στη Κύπρο και διαμένει σε πολυτελές διαμέρισμα 200 τμ με πισινα το ενοικιο της οποιας καλυπτεται απο έναν άλλο δικηγόρο που θεωρείται και αυτός ειδικός στις off shore εταιριες.Η παραίτηση, δε, του διευθυντικου στελεχους της Αρχης για το Ξέπλυμα Βρωμικου Χρήματος που διερευνούσε τις ύποπτες συναλλαγές και του Μανώλη Πετσίτη προκάλεσε σάλο, δεδομενου ότι η έρευνα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδη στο οποιο εμπλέκεται και ο «μυστικοσύμβουλος» του Μαξίμου, βρισκεται σε εξαιρετικα κρίσιμο σημείο.

Στο μεταξυ, αναπάντητα άφησε το Μέγαρο Μαξίμου τα ερωτήματα που διατύπωσε η ΝΔ για τις δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου.
Απαντήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε απαντήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει «πια καμιά αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικο σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται», καθώς και ότι: «O κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου».

Ωστόσο, το γραφείο του Πρωθυπουργού, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής δεν παρέχει καμία εξήγηση ή σχόλιο, αντιθέτως, επιχειρεί ουσιαστικά να στρέψει τα βλέμματα μακριά από τις αποκαλύψεις για τα χρήματα στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη και αναφέρεται στα δάνεια των κομμάτων!.

Παράλληλα ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε μια παραίτηση- βόμβα ανώτατου στελέχους της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, ο οποίος διενεργούσε την έρευνα για το σκάνδαλο ELFE-ΔΕΠΑ, στο οποίο έχει εμπλακεί ο Μανώλης Πετσίτης. Συγκεκριμένα, σε επιστολή του με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση», ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγγέλλει την επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

«Όταν ένα πρόσωπο όπως ο Πετσίτης, ανύπαρκτων προσόντων, βρίσκεται με εκτιναγμένα τα εισοδήματά του εις εκατονταπλούν, βρίσκεται να συνδιαλέγεται με οικονομικούς παράγοντες και βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις επιρροής, αυτό γίνεται λόγω της σχέσης του με τον Παππά και με τον Τσίπρα. Ο Πετσίτης αποδείχθηκε ότι ήταν πρόσωπο του στενού, στενότατου περιβάλλοντος Τσίπρα και Παππά» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εγώ τον ήξερα ως τον κουβαλητή της τσάντας του Παππά, ούτε ήξερα το επώνυμό του. Τον είχα δει να συνοδεύει τον Παππά όπου πήγαινε, ήδη από την εποχή που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντοπολίτευση και ο Παππάς ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα. «Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο πλουτισμός του Πετσίτη είναι πλουτισμός σχετιζόμενος με την σχέση του με την εξουσία. Με τον Τσίπρα, με τον Παππά, με την κυβέρνηση» επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.