Ειδησεογραφικό site

Τελικά τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

102

Του Ευτύχη Παλλήκαρη

Ανησυχητική εικόνα εσωτερικού διχασμού  στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται από τα ευρήματα της έρευνας της εταιρείας Pulse, που δημοσιοποίησε το Action 24. Οι επιπτώσεις των διεργασιών για το «Μακεδονικό» είναι ιδιαίτερα αισθητές σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος. Απόδειξη ότι ο οριζόντιος διχασμός του εκλογικού σώματος δεν αφορά μόνο τους «άλλους».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για σύνθετη ονομασία της πΓΔΜ που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία», το 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά θετικά αλλά ταυτόχρονα το 46% εκφράζει αρνητική γνώμη. Ο απόλυτος διχασμός.

Οι δυσκολίες για τον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πιο αισθητές στο ερώτημα για το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Παρά τις παρεμβάσεις στελεχών του κόμματος, το 57% εκφράζεται θετικά για το συλλαλητήριο ενώ μόλις το 33% παίρνει αρνητική θέση.

Ακόμα και στο ερώτημα, ποιος από τους δύο αρχηγούς- ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης- είναι πιο ικανός να διαπραγματευτεί για το θέμα της ονομασίας, το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μεν ως καταλληλότερο τον πρωθυπουργό αλλάδεν είναι χωρίς σημασία  ότι το 17% επιλέγει ως πιο ικανό τον… Κυριάκο Μητσοτάκη! Ένα ποσοσστό 10% θεωρεί και τους δύο κατάλληλους ενώ αποφεύγει να πάρει θέση το 22% των ερωτηθέντων.

Συμπέρασμα: η συνοχή της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ περνά σοβαρή δοκιμασία. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η ετερογενής σύνθεσή της. Κι ακόμα, είμαστε στην αρχή μιας περίπλοκης διαδρομής σε ό,τι αφορά στο «Μακεδονικό»…

 

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.