Ειδησεογραφικό site

Στο πέταλο 24 Δεκεμβρίου 2015

108

ΕΚΕΙ πάνω στο Βορρά «κλαίνε» γιατί ο Απόστολος Τζιτζικώστας τούς βγήκε όχι… γκανιάν που υπολόγιζαν, τους βγήκε… αστραχάν. Συζητιόταν πολύ σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής, κυρίως στα επιτελεία των δυο πρώτων του πρώτου γύρου κάποιοι ποντάρισαν πολλά, αλλά τελικά πήγαν στον… κουβά.

ΓΙΑ ΝΑ μη σας λένε ό,τι τους έρθει κι εσείς τα πιστεύετε, αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο: Τόσο πριν από τη δήλωση-ύμνο του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου, για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και πριν από τη δήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, που χαρακτήριζε τον Κ. Μητσοτάκη επικεφαλής μειοψηφικής συνιστώσας, υπήρξε επικοινωνία και «πράσινο φως» να γίνουν αυτές οι δυο δηλώσεις από τον Κώστα Καραμανλή.

ΟΤΑΝ ο Α. Γεωργιάδης κατάλαβε ότι καταρρέει στην κούρσα του πρώτου γύρου, προτίμησε να μείνει σπίτι με τα παιδιά. Έτσι, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, το πολιτικό γραφείο στην οδό Ακαδημίας 84 το συντόνιζε (αν θέλετε το πιστεύετε) η Ευγενία Μανωλίδου.

ΜΕΓΑΛΟ στραπάτσο έπαθε ο Α. Σαμαράς, που αβαντάριζε «πολύ Τζιτζικώστα και λίγο Άδωνι». Ο διασυρμός και των δύο μάλλον δείχνει την πόρτα της εξόδου στον πρώην πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Μην απορήσετε δε αν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γίνει πράξη η… παρότρυνση του Τάκη Μπαλτάκου για «νέο ξεκάθαρα δεξιό κόμμα». Την έκανε δημόσια και οι καλά γνωρίζοντες λένε πως δεν την έκανε τυχαία.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Μεϊμαράκης φοβάται μόνον ένα πράγμα. Την πιθανότητα η Ντόρα να παίξει διπλό παιχνίδι. Να τον στήριξε δηλαδή στον πρώτο γύρο και τώρα να ρίξει το βάρος της στον αδελφό της, μετά από πιέσεις και του επίτιμου μπαμπά της. Για αυτό άλλωστε δεν είναι καθόλου λίγοι όσοι λένε πως ο δεύτερος γύρος είναι μια ατόφια μάχη καραμανλικών-μητσοτακικών αλά παλαιά. Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι πως οι θιασώτες αυτής της θεωρίας κάνουν ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως «όποιος χάσει φεύγει και ακολουθεί δικό του πολιτικό μονοπάτι»…

ΣΤΕΛΕΧΟΣ του καραμανλικού στρατοπέδου έλεγε το εξής σαρκαστικό όταν κλείδωσε η δεύτερη θέση για τον Κυριάκο. Σας το μεταφέρω αυτολεξεί:

«Και τώρα θα αρχίσουν οι megaλες δαγκάνες της διαπλοκής: “Και τι καλός ο Κούλης, τι φαβορί ο Κούλης, τι κούρσα ο Κούλης”, ενώ θα προβάλλεται για στόφα… μεγάλου ηγέτη. Ο άλλος που του ’χει ρίξει 12 μονάδες στο κεφάλι “μάλλον θα χάσει”. Έτσι θα λένε…»

ΚΙ ΕΝΩ ορισμένα μέσα ενημέρωσης έπαιζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής –όπως συνηθίζει– έφυγε για να περάσει τις ημέρες των εορτών στην Ιταλία, μαζί με την οικογένειά του, ο πρώην πρωθυπουργός έφευγε για αλλού…

Πρόκειται για έναν ορεινό όγκο με πυκνά δάση, ιαματικά νερά, μοναστήρια και κάστρα. Είναι το μεγαλύτερο βουνό της Σερβίας και η ψηλότερη κορυφή του είναι το Πάνσιτς, με υψόμετρο 2.017μ. Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του και ο μεγάλος ορυκτός πλούτος του έχουν καταστήσει το βουνό σε ένα χαρισματικό τόπο στα Βαλκάνια.

ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, σε ένα θεσπέσιο ξενοδοχείο, που ανήκει στον Άλεξ Κρομμύδα –ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας Red Bull Hellas–, ο οποίος είναι γαμπρός του πρώην βουλευτή Τρικάλων Θόδωρου Σκρέκα, φιλοξενούνται ο Κώστας Καραμανλής και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί με τις οικογένειές τους, οι οποίοι ταξίδεψαν την Κυριακή (20/12), αφού πρώτα πήγαν και ψήφισαν μαζί. Τόσο ήσυχοι και σίγουροι ήταν για το εκλογικό αποτέλεσμα…

ΣΙΑ ΚΙ ΑΡΑΞΑΜΕ

Προτείνοντας τη χρήση «εθνόμετρου» στα σχολικά βιβλία της ιστορίας, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Αθανασία (Σία το υποκοριστικό) Αναγνωστοπούλου, δείχνει ότι είναι κοντά στο να χαθεί και πάλι εξ αριστερών… το μέτρο. Προκαλώντας όσο και η Μαρία Ρεπούση με τις δηλώσεις της περί συνωστισμού κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής, τώρα η Σία Αναγνωστοπούλου δηλώνει ότι τα σχολικά ιστορικά βιβλία πρέπει να αλλάξουν και ότι «πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο».

Άλλη μια φορά η Αριστερά εμφανίζεται ατίθαση, κάτι σαν την κόμμωση και της αναπληρώτριας υπουργού, τύπου «όσα παίρνει ο άνεμος», δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Σία Αναγνωστοπούλου προκαλεί με τις δηλώσεις της ή με τις επιλογές της. Πριν καλά καλά εγκατασταθεί στο γραφείο της στο υπουργείο Παιδείας, είχε θέσει ζήτημα αλλαγών στον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, που «έκλεισε» με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

«Στην Ελλάδα εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. Για παράδειγμα χαρακτηρίζει τη Μικρασιατική καταστροφή ως ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο όμως “δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία». Αυτό εκτιμά η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και αυτή την άποψη θέλει να «επιβάλει» τώρα η ίδια σε κάθε ελληνόπουλο.

Πανεπιστημιακός, με πτυχίο από τη Φιλοσοφική και την τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό από ένα γαλλικό ινστιτούτο, η Σία Αναγνωστοπούλου, που συνδέεται με στενή φιλική σχέση με τη Μαρία Ρεπούση, υπερασπίστηκε τη φίλη της ομολογώντας πως «φοβήθηκα το φανατισμό που έστησε έναν άνθρωπο στον τοίχο με τάση απομόνωσής του ως εθνικό προδότη». Δικαίωμα της υπουργού να επιλέξει ανάμεσα σε άλλους πολιτισμούς, να εντρυφήσει στον τουρκικό, αλλά είναι απορία άξιον το γεγονός πως όσοι σπούδασαν την τουρκική γλώσσα και πολιτισμό θέλουν να αλλάξουν την ελληνική ιστορία και μάλιστα τοποθετούνται σε τέτοιες θέσεις, ώστε να μπορούν εύκολα να δημοσιοποιούν τα έωλα επιχειρήματά τους. Πραγματικά, μυστήριο!

Τα σχόλια είναι κλειστά.