Ειδησεογραφικό site

Σκουριές, Ελληνικό, Σαρωνικός σαρώνουν πολλούς υπουργούς – Ο Τσίπρας κατασκευάζει νέο αφήγημα μετά τα ναυάγια

73

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα να απειλεί θεούς και δαίμονες και με καρατόμηση κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Το στραπάτσο με τις δύο εμβληματικές επενδύσεις στις Σκουριές και το Ελληνικό προκάλεσε επικοινωνιακό Βατερλό, ενώ παράλληλα άδειασε ολόκληρη τη στρατηγική για επενδύσεις που εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση βρέθηκε από λάθος χειρισμούς και πάλι με την πλάτη στον τοίχο να λοιδορείται στην κυριολεξία από τα ξένα και ελληνικά μέσα ενημέρωσης για την καταστροφική της πολιτική στον κρίσιμο τομέα των επενδύσεων.

Το χαστούκι των Καναδών που απειλούν με αποχώρηση από την Ελλάδα και προσφυγή στα διαιτητικά δικαστήρια για να διεκδικήσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ αποζημίωση, προκάλεσε έμφραγμα στην κυβέρνηση και αναστάτωση στο Μαξίμου.

Τα σενάρια για ανασχηματισμό επανήλθαν δριμύτερα μετά το φιάσκο στις Σκουριές και το διαφαινόμενο ναυάγιο στο Ελληνικό.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν τελειωμένους τους αρμόδιους υπουργούς Παπαδημητρίου και Σταθάκη προαναγγέλλοντας αντικατάστασή τους από τους Στέργιο Πιτσιόρλα και Νίκο Παππά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην κυριολεξία οργισμένος με τους υπουργούς που ακύρωσαν το νέο αφήγημα που είχε στήσει με τις επενδύσεις και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές. Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε «στο Καρφί», ότι το ναυάγιο με τις Σκουριές εκδηλώθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταφέρει να σταματήσουν την αιμορραγία ψηφοφόρων και να περιορίσουν τη δημοσκοπική διαφορά με τη ΝΔ.

Με το νέο αφήγημα των επενδύσεων ο Αλέξης Τσίπρας επεδίωξε να ψαρέψει στα θολά νερά και να αλλάξει την εικόνα που παρουσίαζε η κυβέρνηση.

Το στραπάτσο στις Σκουριές τον αναγκάζει να εγκαταλείψει μια στρατηγική στην οποία είχε επενδύσει, προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα.

Στο Μαξίμου δεν αποκλείουν ανασχηματισμό ακόμα και τις επόμενες ημέρες στην περίπτωση κατά την οποία μπλοκάρει και η επένδυση του Ελληνικού. Μέχρι ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει τις τελικές αποφάσεις, καταφεύγουν στα γνώριμα σενάρια της συνωμοσιολογίας, αποδίδοντας το φιάσκο με την επένδυση στις Σκουριές σε δήθεν εκβιασμούς των Καναδών και σε διαπλοκές της εταιρείας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο Μαξίμου κάνουν λόγο για στημένη σπέκουλα ισχυρών συμφερόντων, τα οποία επιδιώκουν να αποδομήσουν τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και την ίδια την κυβέρνηση.

Στην εναγώνια προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, καταφεύγουν στα προπαγανδιστικά non paper, τα οποία παρουσιάζουν στοιχεία αμφιβόλου προέλευσης που δείχνουν αύξηση των επενδύσεων.

Το κλίμα που διαμορφώνεται στα κορυφαία κλιμάκια της κυβέρνησης είναι βαρύ, γι΄ αυτό ο ανασχηματισμός θα προκύψει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Κομμένη από χέρι στον επικείμενο ανασχηματισμό εμφανίζεται από πηγές του Μαξίμου και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Πιθανότερος αντικαταστάτης της είναι ο Νίκος Φίλης. Εκτός κυβέρνησης θα βρεθούν επίσης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Μουζάλας, ενώ μετά το ολέθριο οικολογικό σοκ στον Σαρωνικό και την ανικανότητα των αρμοδίων να δράσουν γρήγορα και να περιορίσουν τη ζημιά, η καρέκλα του Κουρουμπλή δεν είναι πλέον τόσο στέρεα, άσχετα από ότι διαρρέουν οι δίαυλοι του Μαξίμου.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο το Μαξίμου αναμένεται να τοποθετήσει τοποτηρητή, αφού το τελευταίο διάστημα οι δύο σημερινοί υπουργοί δεν φαίνεται να… πειθαρχούν στις ντιρεκτίβες των καθεστωτικών. Ριζικές αναμένονται οι αλλαγές και σε επίπεδο υφυπουργών για να εξυπηρετηθούν οι ισορροπίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αμετακίνητοι παραμένουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, παρά το γεγονός ότι οι δύο τελευταίοι δέχονται τα πυρά της Κουμουνδούρου. Αναβαθμισμένο ρόλο στη νέα κυβέρνηση θα έχουν οι Χουλιαράκης, Καλογήρου και Λιάκος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν αποκλείεται να αναλάβει και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε περίπτωση κατά την οποία ο Νίκος Παππάς μετακινηθεί σε παραγωγικό υπουργείο.

 

 Πάνε για… Τζακ Ποτ

 Μετά το φιάσκο στις Σκουριές και το έμφραγμα στο Ελληνικό, η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη και με τρίτη μεγάλη επενδυτική… επιτυχία. Το πρόβλημα που υπάρχει με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην ακύρωση της συμφωνίας με τους Αμερικανούς επενδυτές.

Πάντως, αν τριτώσει το κακό, τότε στην κυβέρνηση δεν σώζονται ούτε με αγιασμούς ούτε με αφορισμούς.

 

 Το πρότζεκτ με τη ρίγανη

 Απάντηση στους επικριτές του, που του καταλογίζουν εγκληματική πολιτική στο ζήτημα των επενδύσεων, έδωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Αναφέρθηκε στις… πρωτοποριακές επενδύσεις με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, όπως για παράδειγμα η ρίγανη.

Οπότε τι να το κάνεις το Ελληνικό και την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Εδώ μιλάμε για πρότζεκτ με ρίγανη και επενδυτικό κλίμα, κολοκύθια με ρίγανη.

 Γιατί αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΚΑΣ

 Οι εμμονές διαφόρων αρχαιολόγων που είχαν κάνει σημαία τις μπαρούφες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό όταν ήταν αντιπολίτευση, θα οδηγούσαν στο πάγωμα της μεγάλης επένδυσης.

Μετά το στραπάτσο στις Σκουριές, το Μαξίμου δεν θα άντεχε και το ναυάγιο στο Ελληνικό.

Γι΄ αυτό η αρμόδια υπουργός ανέβαλε τη συνεδρίαση, προκειμένου να διασώσει τη χαμένη τιμή της κυβέρνησης.

 Με ταχύτητες φωτός!

 Όταν κάποιος επιχειρήσει να ρισκάρει μια επένδυση στην Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να έχει γερά νεύρα και γαϊδουρινή υπομονή.

Περίπου δέκα με είκοσι χρόνια διαρκούν οι αδειοδοτήσεις και καμιά δεκαριά χρόνια η υλοποίηση της επένδυσης.

Όπως καταλαβαίνετε, όταν αρχίσει η επένδυση να παράγει δεν θα βρίσκεται εν ζωή κανένας από τους αρχικούς επενδυτές.

Αντίθετα, στην Κίνα μέσα σε 17 ημέρες κατασκευάζονται θηριώδεις ουρανοξύστες και μέσα σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμη μια νέα πόλη πενήντα εκατομμυρίων κατοίκων…

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.