Ειδησεογραφικό site

Σκάνδαλο με τα μυστικά κονδύλια που εκτινάχθηκαν στα ύψη

382

Διαστάσεις γιγαντιαίου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου λαμβάνει η εκτίναξη του προϋπολογισμού στις κρατικές υπηρεσίες που διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια.
Δυναμικά και μέσα σε έναν χρόνο τα μυστικά κονδύλια έφτασαν στο αστρονομικό ποσό των 73,4 εκατομμυρίων.
Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο τα μυστικά κονδύλια διπλασιάστηκαν ενώ σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τριπλασιάστηκαν.
Εντύπωση προκαλεί η εκτόξευση του προϋπολογισμού για τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ που έφτασε το ‘17 στα 9,9 εκατομμύρια ευρώ ενώ το έτος που διανύουμε η δαπάνη σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πού πάνε αυτά τα τεράστια ποσά και με ποιες διαδικασίες εγκρίνονται οι πληρωμές μυστικών κονδυλίων.
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για ποσά τα οποία δεν αποκλείεται να καταλήγουν σε μαύρο πολιτικό χρήμα.
Άλλωστε, το ίδιο είχε συμβεί παλαιότερα επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας όπου στήθηκε ολόκληρο μυθιστόρημα με μια γυναίκα που δήθεν έδωσε την πληροφορία για την επιχείρηση της 17 Νοέμβρη στη Ριανκούρ. Με το κόλπο αυτό τα μυστικά κονδύλια για τη δήθεν πληροφορία κατέληξαν σε τότε παράγοντες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ο προϋπολογισμός – μαμούθ για μυστικά κονδύλια που διαχειρίζεται η ΕΥΠ δεν ανταποκρίνεται στην αποτελεσματικότητα της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας που δεν έχει επιδείξει καμία επιτυχία τις τελευταίες δεκαετίες.
Το μόνο που ανακάλυψαν οι «Πουαρώ» της Κατεχάκη είναι το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή που αποδείχτηκε η μεγαλύτερη… μπαρούφα στα χρονικά της ΕΥΠ και στήθηκε για να ροκανίσουν τα μυστικά κονδύλια στελέχη της υπηρεσίας που έφτασαν σε σημείο να κάνουν εμπόριο πληροφοριών ακόμα και με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Εντύπωση προκαλεί και η εκτίναξη των μυστικών κονδυλίων στην Ελληνική Αστυνομία που έφτασαν τα 31,9 εκατομμύρια ευρώ.
Αν προστεθούν και τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τότε το ποσό είναι αστρονομικό και συνιστά μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο.
Εκτός βέβαια και αν το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προσλάβει και μόνιμους πληροφοριοδότες για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.