Ειδησεογραφικό site

«Αλέξη, έλα να σου μάθω Μακεδονικά» μήνυμα Ζάεφ στον Τσίπρα

3.316

«Да воведеме македонски јазик во грчките училишта», σκοπιανή φράση η οποία σημαίνει: «Να βάλουμε τα μακεδονικά στα ελληνικά σχολεία

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Απροκάλυπτα και με θράσος, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε μια δήλωση η οποία μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί: «Να μάθουν οι Έλληνες “μακεδονικά” (εννοώντας τα σκοπιανά)». Οργή ακόμη και στον πιο ψύχραιμο πολίτη ο οποίος αντιλαμβάνεται εύκολα προθέσεις αλλοτρίωσης από τη γείτονα χώρα. Προθέσεις που έχουν να κάνουν με την εξάλειψη του κάθε γνήσιου μακεδονικού κυττάρου. Την ίδια ώρα που η Αμφίπολη στέκει βουβή, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την κρατάει θαμμένη για να μην «αδειάσει» τα σχέδια των Σκοπιανών.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δείχνει να αποδέχεται αυτά που λέει ο Ζάεφ. Και για τις εντυπώσεις, μόνο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, όταν και αφού στριμώχθηκε από δημοσιογράφους, απάντησε με ύφος Πυθίας ότι «η συμφωνία για το Ονοματολογικό περιέχει όλες τις απαραίτητες πρόνοιες όσον αφορά της κυριαρχία της Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «η Αθήνα προσδοκά τήρηση του πνεύματος και του γράμματος των Πρεσπών». Μια απάντηση που μετατρέπει τους Σκοπιανούς σε «αφεντικά» του Ονοματολογικού.

Είναι ντροπιαστική η στάση μας να δεχόμαστε υποδείξεις από τους Σλάβους που καπηλεύονται τη λέξη Μακεδονία για να προσδιορίσουν την ύπαρξή τους.
Ωστόσο οι ξένοι σύμβουλοί τους, τους δίνουν τις σωστές κατευθύνσεις. Και ποιες είναι αυτές; Να χτυπήσουν Παιδεία και ρίζες. Άλλωστε, αυτή είναι δοκιμασμένη συνταγή, καθώς οι Νεοέλληνες αγνοούν ιστορικά γεγονότα τα οποία δεν διδάσκονται ποτέ στα ελληνικά σχολεία. Με γνώμονα αυτό, φανταστείτε το όραμα Ζάεφ, να διδάσκονται τα σκοπιανά και να γράφουν τα βιβλία για μια και μόνο Μακεδονία, αυτή των Σκοπίων. Δεν είναι ξεκάθαρη κίνηση ιστορικής και εθνικής αλλοτρίωσης; Η σιωπή του Μαξίμου δεν είναι συνένοχη στο εθνικό έγκλημα αυτό;

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ

Στο Υπουργείο Παιδείας δεν ενοχλήθηκαν ή ετοιμάζουν κανένα κεφάλαιο παρόμοιο με αυτό του συνωστισμού της Σμύρνης; Τι θα γράψουν, άραγε, οι ευφάνταστοι ιστορικοί συγγραφείς του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ο Βουκεφάλας υπάκουγε μόνο σε σκοπιανά διατάγματα από τον Μέγα Αλέξανδρο ή ότι ο Πτολεμαίος είχε εξοχικό στην πλατεία των Σκοπίων και από εκεί προετοίμαζε τα σχέδια των μαχών του;

Προσπαθούν να σβήσουν την Ιστορία ή μάλλον να την γράψουν όπως αυτοί θέλουν και το γεγονός αυτό συνιστά προδοσία.

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς, κάναμε κάτι γι’ αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ. Με τρόπο ξεκάθαρο, που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έθεσε θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα! Η φρασεολογία και οι ξεκάθαρες διατυπώσεις του Ζόραν Ζάεφ αφήνουν πλήρως εκτεθειμένους εκείνους από την ελληνική κυβέρνηση που προσπάθησαν να ξεγελάσουν την εσωτερική κοινή γνώμη ότι δήθεν με τη Συμφωνία των Πρεσπών μπαίνει τέλος στις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών.
«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν τη μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα», επισήμανε ο Ζόραν Ζάεφ.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης (εφ’ όλης της ύλης) στο «Καρφί» σχολίασε και τις δηλώσεις Ζάεφ που αφορούσαν τα περί «μακεδονικής γλώσσας». Ειδικότερα, είπε: «Αρκούν οι τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ ότι στο μέλλον θα διδάσκεται ακόμη και στην Ελλάδα η δήθεν “μακεδονική” γλώσσα για να αντιληφθεί και ο τελευταίος Έλληνας πόσο επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Και, βέβαια, μην ξεχνάμε ότι οι Σκοπιανοί παραβιάζουν ακόμη και αυτή την επαίσχυντη συμφωνία, αρνούμενοι να αλλάξουν το άρθρο 36 που μιλά για «μακεδονικό» λαό. Όμως ακόμη και χωρίς τις παρασπονδίες αυτές, οι παραχωρήσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας επιφυλάσσουν αρνητικές συνέπειες. Ο συνδυασμός ονόματος, γλώσσας και εθνότητας, όπως προβλέπονται στη Συμφωνία, δεν σταματά αλλά ενισχύει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Ο δήμαρχος της Έδεσσας, ο Δημήτρης Γιάννου, σχολίασε μιλώντας στο «Καρφί» τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας». Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο πως ο ίδιος είχε κλείσει το δημαρχείο του εκείνες τις ημέρες των υπογραφών
ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Δεν μας κάνει πλέον καμία έκπληξη! Ο Ζάεφ και οι προκάτοχοί του είχαν δείξει χρόνια τώρα τις προθέσεις και τις διαθέσεις τους. Τα παραδοσιακά τους τραγούδια μιλούν για αλλοτρίωση. Καπηλεύονται την Ιστορία μας, τη γλώσσα μας… Ας μας δείξουν ποιες είναι οι ρίζες τους. Και γιατί δεν κάνουν το αντίθετο, να διδάσκουν αυτοί ελληνικά στα δικά τους σχολεία; Εννοείται πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στο να διδαχθεί η γλώσσα τους στα σχολεία μας».

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

Η κα. Ραχήλ Μακρή μιλώντας στο «Καρφί» έκανε λόγο για συνειδητή εχθρική πράξη εναντίον των Ελλήνων. Μάλιστα, τονίζει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης σε συνάρτηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών δίνουν στα Σκόπια «μακεδονική» ταυτότητα.
Συγκεκριμένα, η πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης επισημαίνει: «Οι δηλώσεις Ζάεφ στο σκοπιανό Κοινοβούλιο επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η “τελική συμφωνία” για το Σκοπιανό στις Πρέσπες, στο ίδιο μέρος δηλαδή όπου ο αρχιτέκτονας του Εμφυλίου Πολέμου 1946-49 αναγνώρισε αποσχιστικά δικαιώματα επί ελληνικών εδαφών της Μακεδονίας στους Σλάβους συμμάχους των κομμουνιστών της περιοχής, αποτελεί κάτι χειρότερο από μια σοβαρή Εθνική Μειοδοσία. Αποτελεί μια συνειδητή εχθρική πράξη κατά των Ελλήνων από την ίδια τους την πολιτική ηγεσία. Μια εχθροπραξία, καθοδηγούμενη με δόλο, απάτη και πραξικοπηματική λογική, που καταφέρνει για πρώτη φορά καίριο πλήγμα στον σκληρό πυρήνα της εθνικής υπόστασης και κυριαρχίας, τόσο της μεταπολεμικής ελλαδικής επικράτειας όσο και του Ελληνισμού ως παγκόσμιας κοινότητας ανθρωποκεντρικών αξιών και νοήματος ζωής. Μια μορφή διάπραξης εθνικής αυτοχειρίας σε καιρό ειρήνης, που δεν έχει προβλεφθεί και στιγματιστεί από το Διεθνές Δίκαιο ενώ μπορούμε να επισημάνουμε κάποια σημεία πολλαπλής απάτης στο κείμενό της, που καθιστούν την “τελική συμφωνία” εξόφθαλμα ετεροβαρή, αλυσιτελή, ασαφή και αυτοαναιρούμενη, δηλαδή άκυρη στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και κάθε πολιτισμένου ανθρώπου με στοιχειώδεις γνώσεις Ιστορίας και ελάχιστη ευγνωμοσύνη για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Οι δηλώσεις Ζάεφ αποδεικνύουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εμπεδώνει τα μακροχρόνια τετελεσμένα της (εθνικότητα, γλώσσα, ιστορία, λογοκρισία, διώξεις “εθνικιστών”, κλίμα Διαμελισμού) σε βάρος της ελληνικής Μακεδονίας και πραξικοπηματικά και τελεσίδικα παραχωρεί στα Σκόπια “μακεδονική” ταυτότητα σε ένα τεχνητό έθνος – κράτος που δεν έχει την παραμικρή ιστορική, γεωγραφική, πολιτιστική ή γλωσσική σχέση με την ελληνική Μακεδονία του απώτερου και του πρόσφατου παρελθόντος.
Η τελική συμφωνία νομιμοποιεί τον Ζάεφ να σφετερίζεται ένα πανάρχαιο και ένδοξο ελληνικό όνομα, να ιδιοποιείται μια ψευδεπίγραφη, διαστρεβλωμένη και παραπλανητική “εθνική παράδοση”, η οποία λαμβάνοντας κρατική υπόσταση καταδικάζει σε αφανισμό την αληθινή συμβολή του μακεδονικού χώρου στον οικουμενικό Ελληνισμό, την ίδια ώρα που το κατοχικό κατεστημένο συσπειρώνεται και θωρακίζεται χωρίς “κύρωση” της προδοσίας ώστε να συμφωνηθεί μεταξύ τους η ημερομηνία των εκλογών Μάιο ή Οκτώβριο χωρίς εθνικές “κρίσεις”».

ΡΟΜΠΙΝ ΛΕΪΝ ΦΟΞ: Οι Μακεδόνες είναι Ελληνες!

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Ο Βρετανός καθηγητής της Οξφόρδης Ρόμπιν Λέιν Φοξ υποστηρίζει -και μάλιστα με μένος- πως δεν ευσταθούν οι επί χρόνια τοποθετήσεις των Σκοπιανών που θέλουν να λέγονται Μακεδόνες και να είναι οι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ, που θεωρείται από τους επιφανέστερους μελετητές της Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας στον κόσμο, επιρρίπτει ευθύνες στους κυβερνώντες της γείτονας χώρας αλλά και οι απλοί πολίτες υποστηρίζουν πως η γη τους είναι αυτή που «γέννησε» τον Μέγα Αλέξανδρο και κατά επέκταση η Μακεδονική Αυτοκρατορία άρχιζε από τα εδάφη τους και με αυτά τα επιχειρήματα προσπαθούν να καπηλευτούν τον όρο Μακεδονία και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
«Η Μακεδονία είναι ελληνική» ξεκαθαρίζει ο Βρετανός καθηγητής. Ο ίδιος είναι από τους κορυφαίους μελετητές της Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας στον κόσμο
οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως η άποψή του στηρίζεται σε αναμφισβήτητα ιστορικά τεκμήρια.
«Η Μακεδονία είναι ένα ελληνόφωνο βασίλειο της Βορείου Ελλάδας που κατοικείται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν ελληνικά ονόματα, έχουν το ελληνικό ημερολόγιο τη λατρεία των αρχαίων Ελλήνων», εξηγεί ο Φοξ δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως οι Μακεδόνες που είναι Έλληνες έχουν κοινά στοιχεία με τους υπόλοιπους «γείτονές» τους στην αρχαιότητα. Οι κοινοί παρανομαστές, η θρησκεία, η γλώσσα, το ημερολόγιο που χρησιμοποίησε κατά την επιχειρηματολογία του ο καθηγητής δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν και σε αντίθετη περίπτωση, αν κάποιος το τολμήσει, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ανιστόρητος ή ακόμη και επικίνδυνος. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα «ξεσκεπαστεί» μια επί χρόνια πολιτικο-ιστορική απάτη.
Μάλιστα, ο Βρετανός καθηγητής χαρακτήρισε εξωφρενικές τις αιτιάσεις των Σκοπίων που δεν δείχνουν να έχουν δόση λογικής. «Εκείνοι που ζουν στα Σκόπια και υποστηρίζουν ότι εκεί είναι η Μακεδονία, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι αμαθείς και εξωφρενικοί», επισημαίνει σημειώνοντας με νόημα: «Είναι σαν να πει κανείς ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει τις ρίζες του στη Λευκορωσία κι ότι η Οξφόρδη ήταν το Μινσκ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.