Ειδησεογραφικό site

«Προοδεύει» η Βρετανική εκκλησία: Τα αγόρια να φορούν τιάρες, φούστες και γόβες στο νηπιαγωγείο

67

Μία νέα απόφαση πήρε η Εκκλησία της Βρετανίας ως προς τους μαθητές του νηπιαγωγείου, συμβουλεύοντας τους δασκάλους να αφήνουν τα αγόρια ηλικίας έως και 5 ετών να φορούν τιάρα στο σχολείο χωρίς να τους ασκούν κάποια κριτική.

Πέραν αυτού, η εκκλησία προτρέπει τους δασκάλους να αφήνουν τα αγόρια να φορούν φούστα μπαλέτου και ψηλοτάκουνα χωρίς να κάνουν κανένα σχόλιο.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται λόγω των προσπαθειών της Εκκλησίας, ώστε οι μικροί μαθητές να μπορούν να νιώθουν περισσότερο ελεύθεροι και να μπορούν να εξερευνήσουν άλλες εκδοχές της ταυτότητάς του χωρίς να δέχονται επικρίσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση της εκκλησίας, οι δάσκαλοι θα πρέπει ακόμη να αποφεύγουν χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τη συμπεριφορά των παιδιών «επειδή απλά αυτό δεν συμβαδίζει με τα φυλετικά στερεότυπα».

«Οι γονείς του ίδιου φύλου και οι τρανς γονείς θα πρέπει να γίνουν δεχτοί τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο κι από τους υπόλοιπες γονείς, καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός πως υπάρχουν παιδιά που επιθυμούν από νεαρή  ηλικία να έχουν άλλη ταυτότητα από αυτή με την οποία γεννήθηκαν», ανέφερε ακόμη ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι

Το bullying κατά ομοφυλόφιλων, τρανς και διεμφυλικών προκαλεί «μεγάλα προβλήματα που οδηγούν σε υψηλά επίπεδα κατάθλιψης και αυτοκτονιών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στόχος της Βρετανικής εκκλησίας, όπως σημειώνεται, είναι να αποτρέψουν τους μικρούς μαθητές από το να μειωθεί η ικανότητά τους να πετύχουν επειδή δέχονται επιθέσεις για το πώς αντιλαμβάνονται ή πώς πραγματικά είναι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή η φυλετική τους ταυτότητα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.