Ειδησεογραφικό site

Πολιορκούν τη Θεσσαλονίκη οι αγρότες – Στήνουν μπλόκα και ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο στην Agrotica

35

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εάν δεν δικαιωθούν. Το συντονιστικό προετοιμάζεται και για τη μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στη ΔΕΘ, με αφορμή την 30η έκθεση Agrotica.

Τα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί σε πολλές περιοχές διαρκώς ενισχύονται, ενώ στον αγώνα πρωτοστατούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να κόψουν τη χώρα στα δύο.

Στην Καρδίτσα, στον Πλατύκαμπο Λάρισας, σε Αλμυρό και Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, σε Ζάρκο και Καλαμπάκα Τρικάλων, στη Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας, στην Καστοριά, την Εορδαία, τη Νάουσα και άλλες περιοχές, οι αγρότες προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα και εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Μεσολόγγι, Λευκάδα, Αχαΐα, Αταλάντη, Αμαλιάδα κ.α.

Επέλαση στην Agrotica

Στην κινητοποίηση στην 30η Agrotica αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες, κυρίως από Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα. Τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι από Σέρρες, Χαλκιδική, Γιαννιτσά, Δερβένι, Κιλκίς, Πιερία, Πέλλα, Ημαθία και άλλες περιοχές. Η «επέλαση των τρακτέρ» θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα από τις 3 εισόδους της πόλης, το Δερβένι, τα Μάλγαρα και τα Πράσινα Φανάρια.

Τα επόμενα βήματα των αγροτών συνοψίζονται στα εξής:

  • Συλλαλητήριο, το Σάββατο, στην Agrotica, στις 12.00 με σημείο συνάντησης τη βόρεια είσοδο της ΔΕΘ – Helexpo.
  • Ταυτόχρονοι αποκλεισμοί δρόμων -ακόμη και της Εθνικής Οδού- με διάρκεια κατά μέσο όρο μισή με μία ώρα.
  • Επεξεργασία των αιτημάτων – πανελλαδικά – και αποστολή τους στο Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Μετά την Agrotica, επαφή των μπλόκων ανά την Ελλάδα ώστε να προγραμματιστεί πανελλαδική σύσκεψη και να διαμορφωθεί ενιαίο μέτωπο.

Συλλαλητήριο την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη – Κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές

Την κάθοδό τους με τριακόσια τρακτέρ από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας στο Νότιο Τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη «κλειδώσει» για την Πέμπτη (01/02) και ενόψει των εγκαινίων της 30ης Agrotica αγρότες και κτηνοτρόφοι, με στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και το κέντρο αποφάσεων στις Βρυξέλλες.

«Ο πρωτογενής τομέα πεθαίνει και η επισιτιστική ασφάλεια και επάρκεια των ευρωπαίων καταναλωτών, τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αγρότης από τον Λαγκαδά, Κώστας Χατζηπαραδείσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.