Ειδησεογραφικό site

Πετρελαιοκηλίδα αγνώστου προελεύσεως ρυπαίνει παραλία της Μυκόνου

150

 

Πετρελαιοκηλίδα αγνώστου προελεύσεως έχει ρυπάνει παραλία της Μυκόνου. Η μόλυνση στη θαλάσσια περιοχή, βόρεια του νησιού των ανέμων, έγινε αντιληπτή χθες το πρωί, αμέσως μετέβη κλιμάκιο λιμενικών όπου έκανε αυτοψία και πήρε δείγματα για εξέταση ενώ η σχετική αναφορά έχει σταλεί στην Εισαγγελία Σύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες , η ρύπανση διαπιστώθηκε το πρωί της 30.5.18. Οι κάτοικοί της περιοχής είδαν στην παραλία Φώκος – Μάου, μαύρες κηλίδες και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο αξιωματικών όπου διαπίστωσαν ποσότητα διασκορπισμένων σταγονιδίων μαύρης κολλώδους ουσίας κατά μήκος της ακτής, πιθανώς από πετρελαιοειδή παράγωγα.

Αμέσως πήραν δείγματα και φωτογραφικό υλικό προκειμένου να σταλούν για περαιτέρω εξέταση ενώ ειδοποιήθηκε και συνεργείο του Δήμου Μυκόνου για τον καθαρισμό της παραλίας.

kilida02

Έστειλαν δείγμα στη Νάξο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ρύπανση διαπιστώθηκε και σε παραλίες της Νάξου καθώς “πηγή” αναφέρει  ότι κάτοικοι έχουν δει σε παραλίες του νησιού τις ίδιες μαύρες κηλίδες.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει και το σχετικό έγγραφο του Λιμεναρχείου Μυκόνου,τμήμα των δειγμάτων από την παραλία Φωκός θα σταλεί και στη λιμενική αρχή Νάξου προκειμένου να γίνει σύγκριση για τυχόν συσχέτιση των δύο συμβάντων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.