Ειδησεογραφικό site

Νέα διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου

272

 

Με σύνθημα «Μας κρύψατε τον ήλιο δεν θα μας κόψετε και το οξυγόνο» συνταξιούχοι όλων των κατηγοριών διαδηλώνουν για τέταρτη φορά κατά του νόμου Κατρούγκαλου έξω από το ΣτΕ.

Δεκάδες συνταξιούχοι από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, την Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομικών Αττικής, τον Σύλλογος ΑΞΙΑ συζύγων θανόντων καθώς και οι τρεις Ενώσεις των Αποστράτων Αξιωματικών συμμετέχουν στην αποψινή διαμαρτυρία έξω από το ΣτΕ ζητώντας από τους δικαστές να μην επιτρέψει να ισχύσει ο νομός του πρώην υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου ο οποίος όπως υπογραμμίζουν θα τους περικόψει τις συντάξεις κατά στο μισό.

Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων υπογράμμισαν ακόμα μια φορά πως τα χρήματα τα οποία παίρνουν μέσω των συντάξεων τους, είναι χρήματα από κρατήσεις που τους γινόντουσαν εδώ και σαράντα χρόνια ενώ όπως ισχυρίζονται είναι αντισυνταγματικό να τους γίνει μειώσει τόσο στις επικουρικές όσο και στις κύριες συντάξεις μιας και τα χρήματα αυτά ήταν κρατημένα μέσω των μισθών τους.

Το παρόν στην αποψινή κινητοποίηση έδωσαν ακομα μια φορά και οι χήρες του συλλόγου ΑΞΙΑ, οι οποίες ζητούν από τους δικαστές του ΣτΕ να μην εφαρμοστεί ο νομος Κατρούγκαλου ώστε να μην καταργηθεί η σύνταξη χηρείας κάτω των 55 ετών αφού όπως υποστηρίζουν οι σύζυγοι τους όταν εργαζόντουσαν πλήρωναν τις κρατήσεις τους και για αυτό τον λόγο.

Οι συνταξιούχοι υπογράμμισαν πως δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κεντρική εισοδος του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένει κλειστεί με αλυσίδες έπειτα και από την καταδρομική επίθεση που είχε δεχτεί από την αναρχική ομάδας του «Ρουβίκωνα».

 

IMG_3341
IMG_3342
IMG_3325
IMG_3331

Τα σχόλια είναι κλειστά.