Ειδησεογραφικό site

Περιορίστηκαν στο 2% οι απώλειες στην Ευρώπη

70

Παρά το «ξεπούλημα» πολλοί μάνατζερς δηλώνουν πως δεν πανικοβάλλονται

Με απώλειες πέριξ του 2% έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, περιορίζοντας την πτώση που στην αρχή της ημέρας έφτασε έως και το 3%.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 2,12% στις 373,9 μονάδες, με όλους τους επιμέρους κλάδους στο «κόκκινο». Οι τραπεζικές και ασφαλιστικές μετοχές κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες, κλείνοντας με πτώση 2,7%.

Ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 2,14% στις 7.141 μονάδες, ο DAX έκλεισε με απώλειες 2,32% στις 12.392 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 2,35% στις 5.161 μονάδες, ο ΙΒΕΧ υποχώρησε κατά 2,53% στις 9.810 μονάδες και ο FTSE MIB έκλεισε με απώλειες 20,8% στις 22.347 μονάδες.
Ορισμένες μόνο μετοχές κινήθηκαν σε θετικό έδαφος. Στο ταμπλό ξεχώρισαν η Austria Microsystems, προμηθευτής της Apple, η οποία ενισχύθηκε κατά 13%, μετά την πληροφορία ότι ένας επενδυτικός εταίρος συμφώνησε να χρηματοδοτήσει το 25% των ετήσιων εταιρικών δαπανών, ύψους 600 εκατ. δολαρίων.

Το sell off στις αγορές ξεκίνησε την Παρασκευή, με τη Wall Street, ύστερα από την ανακοίνωση των ισχυρών στοιχείων εργασίας. Τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία «οδήγησαν» υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, «στέλνοντας» το μήνυμα στις αγορές ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

Παρά το sell off, πολλοί μάνατζερς δηλώνουν πως δεν πανικοβάλλονται. «Είναι εμφανές ότι πρόκειται για άσχημη μέρα στις αγορές αλλά έχω εμπιστοσύνη στο χαρτοφυλάκιό μας» σχολιάζει στο CNBC, ο Έρικ Μουρ, fund manager στην Miton Group.

Ο Μουρ πρόσθεσε ότι παρά την «βουτιά» τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν θετικά.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα εταιρικά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Ενδεικτικά, η BNP Paribas ανακοίνωσε χειρότερη της αναμενόμενης κερδοφορία το δ’ τρίμηνο του 2017, στα 1,43 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κλείσει με πτώση 3,26%.

Η Intensa Sanpaolo ανακοίνωσε αύξηση της καθαρής κερδοφορίας στο δ’ τρίμηνο και στο έτος (2017). Η μετοχή της κατέγραψε άνοδο 0,66%.

Τα σχόλια είναι κλειστά.