Ειδησεογραφικό site

Παρανομήστε, έρχονται εκλογές

32

 

 

 

 

 

 

 

Του Τάκη Τρακουσέλλη

Είναι πλέον περισσότερο από εμφανές ότι μπήκαμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο.  Απόδειξη -μεταξύ άλλων- και η θεωρητική πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποποινικοποιήσει το… σπρώξιμο των μπαρών και την ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς των διοδίων τους οποίους έχει τοποθετήσει η ίδια η Ελληνική Κυβέρνηση με τη σύμβαση παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, που έχει υπογράψει.

Δια στόματος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ΧρήστουΣπρίτζη, ο οποίος απευθυνόμενοςσε κατοίκους της εκλογικής τους περιφέρειας αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποποινικοποιήσει την παράνομη διέλευση από τους σταθμούς. Και όσο και αν σε κάποιους μια τέτοια απόφαση προκαλεί ιδιαίτερη ευφορία, αναμφίβολαπροκύπτουνσοβαρά ερωτήματα:
Αλήθεια σχεδόν τέσσερα χρόνια που Κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, πως ξαφνικά μόλις προχτές θυμήθηκε το κίνημα «Δεν Πληρώνω» το οποίο όντας αντιπολίτευση υποστήριξε με ζηλευτό πάθος;Θα μου πείτε κάποιοι «η Κυβέρνησηανέμενε να ολοκληρωθεί η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων και να πάρει την… “δεν πληρώνω”απόφαση».

Αλήθεια ποιο μήνυμα παίρνουν οι επενδυτές που είναι έτοιμοι να ρίξουν τα χρήματά τους στη χώρα μας, όταν θα πρέπει να συνεργαστούν με ένα Κράτος του οποίου η Διοίκηση δεν τηρεί τις υπογραφές της; Γιατί μπορεί να μην υπέγραψαν οι ίδιοι τις αποφάσεις ποινικοποίησης, οι οποίες ήταν βασική προϋπόθεση για τη συνεχίσει και ολοκλήρωση των δρόμων, όμως ο ίδιος ο κος Σπρίτζης είχε διαβεβαιώσει τις κοινοπραξίες ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί όσο διαρκεί η σύμβαση παραχώρησης.

Ο Υπουργός μ’ αυτή του τη δήλωση,δικαιώνει αυτούς που δεν πληρώνουν τα διόδια, ανάβει το πράσινο φως στους υπολοίπους να μην πληρώνουν, ενώ καθιστά ως κορόιδα όσους πληρώνουν, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Γιατί εφόσον αποποινικοποιηθεί η μη πληρωμή, γιατί να πληρώνει κάποιος, όταν το πρόστιμο που θα του έρθει δε θα έχει καμία ποινική ρήτρα;

Αναμφίβολα έχουμε πληρώσει αυτούς τους δρόμους πολλαπλά. Είμαστε οι πιο βαριά φορολογούμενοι πολίτες της Ευρώπης και θα έπρεπε να έχουμε τους καλύτερους δρόμουςδωρεάν, την καλύτερη δωρεάν παιδεία, υγεία. Όμως τα δεδομένα είναι αυτά, όπως τα διαμόρφωσε το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στο οποίο πλέον μέρος του (και σημαντικό μάλιστα) είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως μην μας εμπαίζουν παράλληλα με προεκλογική… μπουρδολογία.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα γνώριμα προεκλογικά πολιτικά «ΘΑ» των κομμάτων και κυρίως του Κυβερνώντος το οποίο σ’ αυτά τα «ΘΑ» βάσισε όλη τη στρατηγική του για την ανάληψη της εξουσίας. Ξέρουν καλά και οι Κυβερνώντες οτι αποποινικοποίηση πολύ δύσκολα θα περάσει. Και αν αυτό γίνει με μία υπογραφή, έχει πολλά νομικά θέματα. Το δεδομένο όμως είναι ένα: Ξεκίνησε για τα καλά η γνώριμη ΣΥΡΙΖΑ-προεκλογική εκστρατεία…

 

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.