Ειδησεογραφικό site

Παπανδρέου: Οι προσκεκλημένοι του στο Συμπόσιο της Σύμης – Ξεκινά σήμερα στο Λαγονήσι

98

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε σχέση με την ενέργεια, τον πληθωρισμό, την υγεία, την ασφάλεια, τη δημοκρατία, τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Το νέο παγκόσμιο τοπίο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων του 24ου Διεθνούς Συμποσίου της Σύμης που ξεκινά σήμερα στο Λαγονήσι, με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Η ανταλλαγή απόψεων και η παραγωγή καινοτόμων ιδεών από πολιτικούς, διανοητές, επιστήμονες, επιχειρηματίες, στελέχη διεθνών οργανισμών, ακτιβιστές και συγγραφείς, από διάφορα μέρη του κόσμου είναι ο στόχος του φετινού Συνεδρίου με κεντρικό θέμα του: «ΚΡΙΣΗ – Το μεγάλο διακύβευμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία – Η ανάγκη για σχεδιασμό αποτελεσματικών απαντήσεων».

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε σχέση με την ενέργεια, τον πληθωρισμό, την υγεία, την ασφάλεια, τη δημοκρατία, τις γεωπολιτικές ισορροπίες. Ειδικές συνεδρίες θα είναι αφιερωμένες στην ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκική κοινωνία, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή, στην ανάγκη εμβάθυνσης της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Η τελετή έναρξης του Συμποσίου θα γίνει σήμερα στις 8:00 μμ, στο ξενοδοχείο Grecotel Cape Sounio, με ομιλητές τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, την Ομοσπονδιακή Υπουργό Πολιτισμού της Γερμανίας, Claudia Roth, τον συνθέτη και συγγραφέα, Zulfu Livaneli και τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Miroslav Lajcak.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στο φετινό Συμπόσιο της Σύμης, είναι ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου, Albin Kurti, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης της Γερμανίας, Cem Ozdemir, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβούνιου, Ranko Krivokapić, ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Taulant Bala, το Μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, Yulia Lovoshkina, η πρώην Πρόεδρος της Κροατίας, Kolinda Grabar, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Jan Eliasson, ο Πρόεδρος του Club de Madrid, Danilo Turk, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Νίγηρα και Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Mindaoudou Aichatou, η Ινδή ακτιβίστρια ενάντια στο trafficking κοριτσιών και γυναικών, Ruchira Gupta και ο Πρόεδρος του αμερικανικού Κέντρου για την Παιδεία και την Οικονομία, Anthony Mackay

Τα σχόλια είναι κλειστά.