Ειδησεογραφικό site

Η απάντηση της Βρετανίδας υπουργού για τη χειρονομία στον κόσμο: «Άνθρωπος είμαι κι εγώ»

150

Τεντωμένα φαίνεται πως είναι τα νεύρα των συντηρητικών στελεχών στη Βρετανία, εν μέσω πολιτικής θύελλας που οδήγησε στην παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία διαδοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, σάλος προκλήθηκε από την απρεπή χειρονομία της Άντρεα Τζένκινς, η οποία έδειξε σε συγκεντρωμένο πλήθος το μεσαίο δάχτυλό της, κατά την είσοδό της στην Ντάουνινγκ Στριτ την περασμένη Πέμπτη και λίγο πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της υπουργού Παιδείας.

Η Τζένκινς, φώναξε στο πλήθος «περιμένετε και θα δείτε» καθώς και «γελά καλυτέρα, όποιος γελά τελευταίος».

«Καμαρώστε τη νέα υπουργό Παιδείας»«δεν θέλει να προσβάλει κανέναν, δείχνει απλά πόσες εβδομάδες θα μείνει στη θέση της υπουργού», είναι μερικά από τα σχόλια Βρετανών στο Twitter.

«Άνθρωπος είμαι κι εγώ»

Μετά τις αντιδράσεις, η Τζένκινς, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έφτασε στα όριά της, καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι έχει λάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια τέσσερις απειλές για τη ζωή της, οι δύο εκ των οποίων τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες και ερευνώνται από τις αρχές.

«Αντέδρασα και υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Δηλαδή γιατί θα πρέπει κάποιος να ανέχεται αυτού του είδους τη συμπεριφορά, θα έπρεπε να έχω δείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία, αλλά άνθρωπος είμαι κι εγώ», ανέφερε η Τζένκινς

Τα σχόλια είναι κλειστά.