Ειδησεογραφικό site

Οι επόμενες 45 ημέρες θα κρίνουν την ημερομηνία εκλογών

65

Τις εβδομάδες που ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα και θα πάρει την τελική απόφαση για το χρόνο των εκλογών, με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου να θεωρείται ορόσημο.

Επανειλημμένα έχει τονίσει ότι στόχος του είναι η εξάντληση της τετραετίας, όμως η δυναμική που διαμορφώνουν οι εξελίξεις στην πολιτική ζωή μπορεί να επανακαθορίσει τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην ενέργεια και τα καύσιμα η κυβέρνηση έχει επανακάμψει δημοσκοπικά και τα στοιχεία για την πορεία του τουρισμού δείχνουν ότι οι μπορεί να ξεπεράσει σε αφίξεις και εισπράξεις το 2019, προσφέροντας πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για κοινωνικές πολιτικές.

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών ο κίνδυνος να μεταφερθεί η ένταση από την ρητορική στο πεδίο τους επόμενους τρεις μήνες εκτιμάται ότι έχει απομακρυνθεί, εξασφαλίζοντας ένα ήρεμο καλοκαίρι.

Από την άλλη, η τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση αυξάνεται, κάτι που ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει εμμέσως ως λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ώστε να αποφύγει η χώρα μια μακρά προεκλογική περίοδο που θα αποξένωνε τους πολίτες από την πολιτική και θα έθετε σε κίνδυνο την ομαλή πορεία της.

Επίσης, ο χειμώνας κρύβει αβεβαιότητες στο μέτωπο της οικονομίας και στις τιμές της ενέργειας όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται.

Κυβερνητικά στελέχη, άλλωστε, σημειώνουν ότι από την στιγμή που η κυβέρνηση θα βαδίζει ήδη στον τέταρτο χρόνο της θητείας της οι εκλογές δεν χαρακτηρίζονται πρόωρες. Ερωτηματικό αποτελεί το πεδίο των φυσικών καταστροφών με την αγωνία στην κυβερνητική παράταξη να είναι έκδηλη. Ουδείς θέλει να φαντάζεται την πιθανότητα να υπάρξει επανάληψη του περσινού καλοκαιριού και έχει δοθεί μεγάλο βάρος στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ήδη μάχες με τις φλόγες σε περιοχές της χώρας

Τα σχόλια είναι κλειστά.