Ειδησεογραφικό site

Σαρηγιάννης: 24.000 κρούσματα και 200 διασωληνωμένοι μέσα στον Ιούλιο

30

Δύσκολο θα είναι το καλοκαίρι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού ανεβαίνουν σημαντικά.

Ειδικότερα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επανέλαβε πως θα υπάρξει κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων περίπου στις 16 με 17 Ιουλίου, όπου τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τις 24.000. Εξήγησε, δε, πως παράλληλα θα υπάρχει και αύξηση στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, «θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά, γύρω στις αρχές Αυγούστου».

Έσπευσε να επισημάνει πως μετά θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

Πρότεινε, δε, τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους: «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένη και η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, λέγοντας πως πλέον αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία: «Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια νον κοβιντ αρχίσαμε να τα κάνουμε κόβιντ. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κόβιντ. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι».

Τέλος, σημείωσε πως χρειάζεται προσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές», ανέφερε

Τα σχόλια είναι κλειστά.