Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Εκλογικός συναγερμός με πολυμέτωπο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση

53

Σε απολύτως προεκλογική τροχιά βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει φθινοπωρινές κάλπες, τοποθετώντας μάλιστα την ημερομηνία για την προκήρυξή τους προς τα τέλη Αυγούστου.

Όπως μάλιστα τονίζουν αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες, μια σειρά από παράγοντες πιέζουν προς αυτή την εξέλιξη, με πρώτη την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Υπό το συγκεκριμένο πρίσμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει θέσει σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού τον κομματικό μηχανισμό, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζει το «σφυροκόπημα» και θα αυξάνει την πίεση προς την κυβέρνηση στα ζητήματα της ακρίβειας και της καθημερινότητας των πολιτών, κατηγορώντας την πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Παράλληλα, διατηρεί  «σκληρή» γραμμή και επιτίθενται συνεχώς στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους πρόωρους πανηγυρισμούς του μετά την τελευταία συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχουν λάβει εντολή να επιστρέψουν από τις ολιγοήμερες διακοπές του το αργότερο μέχρι τις 16 Αυγούστου, προκειμένου ο κομματικός μηχανισμός να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, που και μακρά προβλέπεται να είναι και αρκετά επίπονη.

Η Χαριλάου Τρικούπη προχωρά με μεγάλη ταχύτητα  και στη στελέχωση των «πράσινων» ψηφοδελτίων, επιδιώκοντας ένα «πάντρεμα» ανάμεσα σε στελέχη με μακρά διαδρομή και την νέα γενιά, αλλά και ισχυρή εκπροσώπηση κάθε τοπικής κοινωνίας. Κεντρικός στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι οι υποψήφιοι βουλευτές να αντιπροσωπεύουν τη νέα φιλοσοφία που το Κίνημα θέλει να φέρει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων εργάζεται πυρετωδώς και έχει ήδη ολοκληρώσει ήδη τις πρώτες λίστες των ονομάτων. Μάλιστα, ο επικεφαλής της  Βαγγέλης Αργύρης στην ενημέρωση που έκανε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι ο στόχος της Επιτροπής είναι έως το τέλος Ιουλίου να έχει ανακοινωθεί το 80% των υποψηφιοτήτων του κόμματος. Ανέφερε, δε, πως τα ψηφοδέλτια θα είναι σε μεγάλο βαθμό ανανεωμένα, με νέους, πολλές και μάχιμες γυναίκες, αλλά και πρόσωπα από κάθε χώρο εργασίας και γεωγραφικό διαμέρισμα. Να σημειωθεί ότι ορισμένα ονόματα έχουν αρχίσει ήδη να διαρρέουν, ενώ αναμένονται πρόσωπα – έκπληξη, που θα προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών.

Με γοργούς ρυθμούς και αμιγώς επιστημονικό τρόπο δουλεύει και το  think tank του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ «In Social», που έχει επιφορτιστεί  να διαμορφώσει το προγραμματικό μανιφέστο του κόμματος για την οικονομία, την εργασία και την ανάπτυξη.

Το σχετικό κείμενο προγραμματικών επιδιώξεων, το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς μετά από ενδελεχή διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς, έχει αναλάβει να ετοιμάσει μια ομάδα εργασίας που αποτελείται από έμπειρα στελέχη, όπως ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Νίκος Χριστοδουλάκης, ο σύμβουλος επί θεμάτων οικονομικής πολιτικής της Κ.Ο Ηλίας Κικίλιας, ο Θανάσης Κολιόπουλος, ο Απόστολος Κρυωνίδης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ εσχάτως στο τιμ προστέθηκε και ο Παναγιώτης Βλάχος.

Το σχέδιο έχει στο επίκεντρο τη νέα γενιά και απαντά στα νέα οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά προτάγματα. Δίνει βάρος στην οικονομία, τη Δημογραφική Αναγέννηση, την εργασία, ένα δικαιότερο Φορολογικό Σύστημα, την Ενεργειακή Κρίση, σύγχρονους θεσμούς απέναντι στο πελατειακό κράτος, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει στα θέματα Παιδείας

Τα σχόλια είναι κλειστά.