Ειδησεογραφικό site

Οι αγρότες «πολιορκούν» τις Βρυξέλλες: Φωτιές και 1.000 τρακτέρ μπροστά από τo Ευρωκοινοβούλιο

50

«Φουντώνει» ο θυμός των αγροτών, ενόψει της συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Ο θυμός δεν υποχωρεί, ιδιαίτερα στη Γαλλία όπου οι αποκλεισμοί δρόμων πρόκειται να συνεχισθούν για τέταρτη διαδοχική ημέρα.

Ήδη, εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και στο κέντρο των Βρυξελλών.

Χθες, Τετάρτη, παραμονή της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, γάλλοι και βέλγοι αγρότες απέκλεισαν «μαζί» ένα σημείο διέλευσης στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, καταγγέλλοντας «τη στρέβλωση του ανταγωνισμού» που επικυρώνεται από συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών και ζητούν για σήμερα «πολύ ισχυρές ανακοινώσεις».

Στη Γαλλία, οι αγρότες διατηρούν την πίεση στους αυτοκινητοδρόμους γύρω από το Παρίσι. Η ένταση αυξήθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ με τις πρώτες συλλήψεις αγροτών που ήθελαν να αποκλείσουν την αγορά του Ρανζί, επισιτιστικό πνεύμονα της περιφέρειας του Παρισιού.

Συνολικά συνελήφθησαν αργά το απόγευμα 91 άτομα έπειτα από μια εισβολή στον περίβολο της αυτής της αγοράς χονδρικής, όπου έγιναν «ζημιές», σύμφωνα με δήλωση αστυνομικής πηγής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

1.000 τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών

Χίλια τρακτέρ έχουν αποκλείσει σήμερα δρόμους στις Βρυξέλλες γύρω από το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής των Είκοσι Επτά, με φόντο το θυμό του αγροτικού κόσμου για την ευρωπαϊκή πολιτική.

«Υπάρχουν χίλια τρακτέρ ή αγροτικά μηχανήματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι αγρότες που διαδηλώνουν προέρχονται κυρίως από το Βέλγιο.

Η Place du Luxembourg, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και οι παρακείμενοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι όπως και πολλοί άλλοι δρόμοι στις Βρυξέλλες καθώς 1.000 τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους πέριξ και εντός της πρωτεύουσας της Ευρώπης, σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που έγινε από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τη Le Soir.

Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βελγικό μέσο οι αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώνονται ανάμεσα στη μικρή rue de la Loi και την Place du Luxembourg

Τα σχόλια είναι κλειστά.