Ειδησεογραφικό site

«Ο πατέρας της βασίλισσας Σοφίας ήταν ομοφυλόφιλος;»

135

Αν στην Ελλάδα η μοναρχία αποτελεί ανάμνηση δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Ισπανία. Εκεί τα του βασιλικού οίκου τους είναι πάντα ψηλά στην επικαιρότητα.

Με τη χώρα μας υπάρχει ακόμη έστω και έμμεσα σχέση αφού η πρώην Βασίλισσα Σοφία θεωρείται Ελληνίδα (γεννηθείσα Σοφία της Ελλάδας και της Δανίας) υπήρξε βασίλισσα της Ισπανίας ως σύζυγος του βασιλιά Χουάν Κάρλος Α΄ (1975-2014) και έκτοτε κατέχει τον τίτλο της βασιλομήτορος ως μητέρα του σημερινού βασιλιά Φιλίππου ΣΤ΄ της Ισπανίας.

Με αφορμή την ημέρα Υπερηφάνειας των ΛΟΑΤΚΙ+ ιστοσελίδες που ειδικεύονται στα του ισπανικού βασιλικού οίκου ανέσυραν από το αρχείο περιφρονητικές δηλώσεις της για τους ΛΟΑΤΚΙ+ αναφέροντας ότι ο πατέρας της, Παύλος της Ελλάδας, ήταν ομοφυλόφιλος! Μια ιστορία που οι παλαιότεροι μπορεί να θυμούνται και πλέον επανέρχεται στην επιφάνεια από τους Ισπανούς.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα elnacional.cat αναφέρει:

«Έχουν περάσει λίγες μέρες από τον εορτασμό της Ημέρας Υπερηφάνειας των ΛΟΑΤΚΙ+ και είναι καλή στιγμή να θυμηθούμε ένα από τα συγκρουόμενα επεισόδια της ισπανικής μοναρχίας με αυτήν την κοινότητα. Πρωταγωνίστησε η επίτιμη βασίλισσα Σοφία, η οποία έδειξε κάποια περιφρόνηση για όσους δεν έχουν τον παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό. Ωστόσο, όπως θυμάται η Pilar Eyre σε ένα από τα καυστικά της άρθρα, είναι εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς ότι ο πατέρας της, ο Παύλος της Ελλάδας, ήταν ομοφυλόφιλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.