Ειδησεογραφικό site

Αναβολή στην εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ

54

Αναβολή των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να εισηγηθούν στην Πολιτική Γραμματεία οι δύο βασικές τάσεις της πάλαι ποτέ προεδρικής πλειοψηφίας, «Κίνηση Μελών» και η ΡΕΝΕ. Και αντίστοιχη εισήγηση πρόκειται να γίνει προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες χθες, Παρασκευή, μετά από περισσότερες από 5 ώρες συνεδρίαση – μέσω zoom – η «Κίνηση Μελών» αποφάσισε τελικά την αναβολή των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου. Στην διαδικτυακή συνεδρίαση συμμετείχαν περίπου 50 στελέχη με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παππά, που εφέρετο μάλιστα μέχρι πρόσφατα ως πιθανός υποψήφιος πρόεδρος.

Παρόμοια άποψη για την αναβολή των διαδικασιών έχει λάβει η ΡΕΝΕ, στην οποία ανήκει εκτός των άλλων και ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας – ήταν ο πρώτος που είχε καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου.

Αναμένονται αντιδράσεις στην Πολιτική Γραμματεία

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, όπου επισήμως θα κατατεθεί η σχετική πρόταση. Είναι προφανές ότι θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της τάσης «6+6» των Τζανακόπουλου – Ηλιόπουλου, όσο και από την πλευρά της «Ομπρέλας».

Και οι δύο αυτές τάσεις στηρίζουν την διαδικασία της σύγκλησης του Διαρκούς Συνεδρίου εντός του Αυγούστου και την εκλογή του νέου προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου και εφόσον οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από δύο και χρειαστεί δεύτερη Κυριακή, τότε η τελική ψηφοφορία να γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.