Ειδησεογραφικό site

Ο Μητσοτάκης ανακαλεί τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα

31

Η ανάγκη του Κυριάκου Μητσοτάκη να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους στη χώρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου φαίνεται πως είναι τόσο μεγάλη και έντονη που δίνει «συγχωροχάρτι» – εκτός του «μισαλλόδοξου» Δημήτρη Καμπόσου – ακόμα και στον Πέτρο Δούκα.

Ο πρωθυπουργός ανακάλεσε με απόφασή του τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα από μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πλέον αναμένεται να λάβει κανονικά τη στήριξη του κόμματος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, σαν να μην μίλησε ποτέ για τις τσάντες με χρήματα που δόθηκαν το 2007 στους πυρόπληκτους της Ηλείας με σκοπό να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.

DOUKAS

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» έλεγε προκλητικά ο Πέτρος Δούκας τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωση η οποία αναμεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», τόνιζε, όπως ακούγεται στο βίντεο να λέει, ο δήμαρχος Σπάρτης.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης», ανέφερε τότε, μετά τον σάλο, το δελτίο Τύπου της ΝΔ για τη διαγραφή του.

Πλέον, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν για τη Νέα Δημοκρατία και εν μέσω πυρκαγιών, επαναφέρει στις τάξεις της τον Πέτρο Δούκα, ο οποίος δηλώνει ότι η απόφαση δείχνει την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την σημερινή απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια απόφαση που δείχνει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου.

Ήμουν πάντα και παραμένω παρών.

Στήριζα και στηρίζω τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προσωπικά αλλά και την παράταξη μας.Προχωράμε όλοι μαζί για την προκοπή τη Πατρίδας μας και της Σπάρτης», είπε ο Πέτρος Δούκας στο Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τα σχόλια είναι κλειστά.