Ειδησεογραφικό site

Νέο γκάλοπ: Μεγάλωσε η διαφορά υπέρ της ΝΔ

225

Ανοίγει στις 10,5 μονάδες  η διαφορά (επί των εγκύρων) από τον ΣΥΡΙΖΑ,  από 9,5 τον προηγούμενο μήνα- Στις 9,5 μονάδες, από 9,  η διαφορά στην πρόθεση ψήφου παρά τις παροχές και την επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης  – Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% – Σταθερά πεντακομματική βουλή που δείχνει αυτοδυναμία της ΝΔ

Μεγάλωσε κι άλλο το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Σκάι, φτάνοντας τις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 9 μονάδων διαφορά, τον προηγούμενο μήνα, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση.

Η διαφορά όμως, μεγαλώνει κι άλλο υπέρ της ΝΔ και φτάνει τις 10,5 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται και πάλι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο, αποκτά ειδικό βάρος με δεδομένο ότι η κυβερνητική παράταξη έχει επιδοθεί σε μπαράζ παροχών και προεκλογικών εξαγγελιών: Διανομή κοινωνικού μερίσματος, καταβολή αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, εξαγγελία για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά και εμφανίσεις προεκλογικού τύπου του πρωθυπουργού.  Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση έγινε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και την ολοκλήρωση του συνεδρίου της ΝΔ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 9,5 ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνοντας 31,5% (31% στη μέτρηση του Νοέμβρη) έναντι 22% (21%) του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% αντίστοιχα (7,5% και 7% το Νοέμβρη), το ΚΚΕ με 5,5% (6%), η Ένωση Κεντρώων με 2% και η Ελληνική Λύση με 2% αντίστοιχα (1,5% και 1,5%),  το Ποτάμι με 1,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (χωρίς καταγραφή στην προηγούμενη μέτρηση). Άλλο κόμμα, ψηφίζει το 4%, στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος [αναποφάσιστοι και λευκό/άκυρο – στο 18,5% το Νοέμβρη).

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων καθορίζονται ως εξής: ΝΔ 33,5%, ΣΥΡΙΖΑ 23% (10,5% διαφορά), Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής 7%, ΚΚΕ 6%. Κανένα άλλο κόμμα δεν πιάνει το όριο εισόδου στη Βουλή: Η πεντακομματική βουλή αποτελεί σταθερό εύρημα των δημοσκοπήσεων τους τελευταίους μήνες και «δείχνει» αυτοδυναμία της ΝΔ. Στο 11,5% οι αναποφάσιστοι.

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν πιθανή νέα οικονομική κρίση ή προβλήματα το 2019, ενώ το 63% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη λάθος κατεύθυνση.  Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν αφού προηγουμένως πάει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.