Ειδησεογραφικό site

Μύλος πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκης κατά Τσακαλώτου: «Ομάδα χωρίς αρχηγό είναι μηδέν»

55

Με αφορμή δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «στην Αριστερά η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος» – «Τα αρχηγικά κόμματα ανήκουν στα αζήτητα της Ιστορίας» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Για τα… μάτια του Αλέξη Τσίπρα «σφάζονται» και πάλι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Παύλος Πολάκης, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου στην εφημερίδα «Το Βήμα». Για να είμαστε βέβαια, δίκαιοι, ο Παύλος Πολάκης είναι αυτός που… άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, σχολιάζοντας τα όσα είπε στην εφημερίδα ο κ. Τσακαλώτος.

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αρχηγικό κόμμα – που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη – είναι στα αζήτητα της Ιστορίας», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τόνισε ότι «στον χώρο μας η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος».

Αυτά κράτησε από τη συνέντευξη του κ. Τσακαλώτου, ο Παύλος Πολάκης και θεωρώντας τα… σπόντες προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε για ακόμα μια φορά να τον υπερασπιστεί, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει τον τελευταίο καιρό.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ότι «αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν, αλλά και ομάδα χωρίς αρχηγό είναι επίσης μηδέν», προσθέτοντας ότι «το καθοριστικό είναι η προσωπικότητα που θα ηγηθεί και θα συμπυκνώσει-πυροδοτήσει-κατευθύνει αυτή την κίνηση». Στο τέλος της ανάρτησής του, δεν δίστασε μάλιστα να κάνει σαφή αναφορά στη συνέντευξη του κ. Τσακαλώτου, διαλύοντας κάθε αμφιβολία ότι η ανάρτησή του «κάρφωνε» εκείνον.

«Σκέψεις μετά που διάβασα κάτι συνεντεύξεις στην έγκριτη του ΔΟΜ……. περί αζήτητων της ιστορίας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Από τη μία βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να υπερασπιστεί και μόνος του τον εαυτό του αν νιώσει ότι θίγεται και δεν χρειάζεται… δικηγόρους. Από την άλλη, μάλλον ο Παύλος Πολάκης έμεινε σε λάθος αποσπάσματα της συνέντευξης, καθώς ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε πολύ εύστοχα: «Ορισμένοι μας καλούν να εγκαταλείψουμε αυτή την ταυτότητα και να υιοθετήσουμε την παλιά, της παλαιοκομματικής δικομματικής εναλλαγής. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη». Εδώ, κι αν έχει κόσμο να υπερασπιστεί ο κ. Πολάκης…

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Όταν ήμουνα διευθυντής στη ΜΕΘ, που είναι το «προκεχωρημένο φυλάκιο» της εφαρμοσμένης βαριάς κλινικής ιατρικής η οποία απαιτεί βαθιά γνώση και συλλογική λειτουργία ΟΛΗΣ της ομάδας, από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φυσιοθεραπευτές, το βοηθητικό προσωπικό κλπ κλπ, υπήρχαν ΠΟΛΛΕΣ στιγμές που σε κάποια πολύ σοβαρά περιστατικά: α) είτε έπρεπε να ληφθεί πολύ γρήγορα κάποια απόφαση δύσκολης παρέμβασης κρίσιμης για τη ζωή του ασθενή, β) είτε κάποιος έπρεπε ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ποια στρατηγική θεραπείας θα ακολουθούνταν στον ασθενή καθώς υπήρχαν διαφορετικές (επιστημονικά στοιχειοθετημένες) απόψεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ είναι ο αρχηγός…..στην προκειμένη περίπτωση ο διευθυντής της ΜΕΘ. Αν δεν το κάνει ,τότε δεν μπορεί να είναι επί της ουσίας διευθυντής γιατί δεν θα σωθεί τελικά ο ασθενής. Γι’ αυτό κατέληξα και στο συμπέρασμα που το έχω πει πολλές φορές: Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν, αλλά και ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΔΕΝ !!!!»

Με λίγα λόγια και πέρα από το επιστημονικό παράδειγμα ,μιλώντας για την κοινωνική εξέλιξη:

-Το ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ είναι η κίνηση των μαζών και η συλλογική τους έκφραση

-ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ είναι η προσωπικότητα που θα ηγηθεί και θα ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΕΙ-ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ- ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ αυτή την κίνηση …..

ΥΓ. Σκέψεις μετά που διάβασα κάτι συνεντεύξεις στην έγκριτη του ΔΟΜ……. περί αζήτητων της ιστορίας, την οποία ιστορία όλοι πρέπει να μελετάμε συνεχώς!!»

Τα σχόλια είναι κλειστά.