Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά από Ιθάκη: Τα μικρά νησιά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες πολιτικές

29

Ολοκληρώνει το διήμερο ταξίδι σε Κεφαλονιά και Ιθάκη της σήμερα η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, Φωφη Γεννηματά

Σήμερα επισκέφθηκε την Ιθάκη, όπου συνομίλησε με κατοίκους είδε τις καταστροφές από την κακοκαιρία «Ιανος» και αμέσως μετά έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Οι καταστροφές στην Ιθάκη δεν αντιμετωπίζονται μόνο με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Χρειάζεται να αξιοποιήσει πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Να απλοποιήσει διαδικασίες έτσι ώστε παρά πολύ γρήγορα να πάρουν τις αποζημιώσεις οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες.

Οι μετακινήσεις εδώ δεν είναι εύκολες. Αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη οι άνθρωποι από τον «Ιανό» και τις συνέπειές του.

Όμως ο δήμος έχει και άλλα προβλήματα, χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει να έχει σε λειτουργία τα πολύ σημαντικά εργοστάσια αφαλάτωσης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξηθεί η επιχορήγηση που παίρνει από το κράτος.

Αλλά και το Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ιδιαίτερα με τον τουρισμό το καλοκαίρι, μονάχα με ένα ασθενοφόρο. Όλα αυτά για ένα μικρό νησί είναι εξαιρετικά σημαντικά. Γιατί τα μικρά νησιά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες πολιτικές. Χρειάζονται ειδικό σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης και αυτό πρέπει να γίνει τώρα χωρίς καθυστέρηση, ιδιαίτερα για την Ιθάκη που έχει χτυπηθεί από το φυσικό αυτό φαινόμενο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.