Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 2 Απριλίου 2016

83

moda2

Νέα σελίδα στην ιστορία του γύρισε ο οίκος Armani, καθώς ο ιδρυτής του Giorgio Armani επιβεβαίωσε τις προθέσεις του να διακοπεί η χρήση γούνας από όλες τις συλλογές μόδας, ξεκινώντας από την κολεξιόν φθινόπωρο / χειμώνας 2016.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο οίκος Armani δεσμεύεται να καταργήσει τη χρήση γούνας ζώων στις συλλογές του», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Armani.

«Η τεχνολογική πρόοδος που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπει να έχουμε έγκυρες εναλλακτικές λύσεις στη διάθεσή μας, που καθιστούν τη χρήση βάναυσων πρακτικών περιττή όσον αφορά τα ζώα. Ακολουθώντας αυτή τη θετική διαδικασία εδώ και καιρό, η εταιρεία μου κάνει τώρα ένα μεγάλο βήμα μπροστά, το οποίο αντανακλά την προσοχή μας στα κρίσιμα ζητήματα της προστασίας και της φροντίδας του περιβάλλοντος και των ζώων», ανέφερε.

Ο οίκος λέγεται ότι έχει δεσμευθεί με αυτή τη νέα πολιτική για τις συλλογές του Giorgio Armani, Armani Privé και Emporio Armani έπειτα από τη συνεργασία του με την Fur Free Alliance, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 40 οργανώσεις προστασίας ζώων, με πρωταρχικό στόχο τον τερματισμό του εμπορίου γούνας.

«Η ανακοίνωση του Armani σχετικά με τη διακοπή της χρήσης γούνας καθιστά σαφές ότι οι σχεδιαστές και οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν δημιουργική ελευθερία και πολυτέλεια χωρίς ταυτόχρονα να υποστηρίζουν την κακοποίηση των ζώων», δήλωσε ο Joh Vinding, πρόεδρος της Fur Free Alliance. «Ο κ. Armani έχει υπάρξει πρωτοπόρος στον κόσμο της μόδας επί δεκαετίες και αυτή η τελευταία ανακοίνωσή του είναι η απόδειξη ότι η συμπόνια και η καινοτομία είναι το μέλλον της μόδας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.