Ειδησεογραφικό site

Μήπως τους ψεκάζουν με σπρέι γέλιου;

43

Του Βασίλη Στεφανακίδη

Ε, ό,τι και να λέμε, ο άνθρωπος είναι χαρισματικός και πραγματικός σταρ στην υποκριτική τέχνη

Τα εκστομίζει με έναν μοναδικό τρόπο που ένας ανενημέρωτος θεατής σίγουρα θα μονολογεί ότι δεν τα λέει κι άσχημα το παλικάρι. Για να δούμε, όμως, μερικές ακόμα «τσιπρικές αλήθειες» από τη συνέντευξη που απευθυνόταν στους χαμογελαστούς πολίτες τους οποίους μόνο ο ίδιος συναντά όταν περπατά στους δρόμους. Είπε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές περιμένει σαφή μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους. Η βεβιασμένη, όμως, και για επικοινωνιακούς λόγους έξοδος στις αγορές αποδέχεται στην ουσία ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Επομένως γιατί να μας το ρυθμίσουν από τώρα; Ισχυρίστηκε ότι τους βαρείς φόρους τούς επέβαλαν οι δανειστές και το ΔΝΤ. Ολοι, όμως, θυμόμαστε την πάγια θέση του ΔΝΤ για λιγότερους φόρους και περισσότερες περικοπές δαπανών και συντάξεων. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τσίπρα και τις συντάξεις πετσόκοψε και θα πετσοκόψει περαιτέρω βάσει της συμφωνίας και ασήκωτους φόρους επέβαλε. Το μόνο που δεν άγγιξε ήταν οι δαπάνες. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι σε έναν χρόνο από σήμερα θα μας έχει βγάλει από τα μνημόνια, όταν ο ίδιος με τη δεύτερη αξιολόγηση συμφώνησε σε επιτροπεία της χώρας και πλεονάσματα 2% ως το 2062 και 3,5% στα πέντε επόμενα!

Χώρια, όπως και πάλι ο ίδιος συμφώνησε με τους δανειστές, ότι οι συντάξεις, όπως και το αφορολόγητο, θα περικοπούν από το 2019, όταν θεωρητικά θα έχει τελειώσει το τρέχον μνημόνιο. Και φυσικά παραμένει σε εκκρεμότητα η εφαρμογή των 120 προαπαιτούμενων που αποδέχθηκε η σκληρά διαπραγματευόμενη κυβέρνηση, συν όποια άλλα προκύψουν από την επόμενη αξιολόγηση που αρχίζει τον Σεπτέμβριο και αφορά τον σκληρό πυρήνα της κομματικής του πελατείας, δηλαδή το Δημόσιο και τους συνδικαλιστές. Ειρωνεύτηκε τους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ό,τι αν διαπραγματεύονταν αυτοί, θα έπαιρναν αμάσητα όλα τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές και χωρίς αντίμετρα. Η πραγματικότητα, όμως, έδειξε ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε αμάσητα την εθνική περιουσία για 99 χρόνια στους δανειστές και όσο για τα αντίμετρα, αρκετά με αυτό το παραμύθι. Ούτε τα μικρά παιδιά δεν γίνεται να πιστέψουν ότι η κυβέρνηση θα ληστέψει 4,5 δισ. από τον ελληνικό λαό για να του τα επιστρέψει στη συνέχεια. Επανέλαβε επίσης το μόνιμο επιχείρημά του ότι δεν χρεοκόπησαν ο ίδιος και η παράταξή του τη χώρα, αλλά παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα και προσπαθεί να τη σώσει. Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως μέσα σε 2,5 χρόνια πρόσθεσε πάνω από 100 δισ. ευρώ στο χρέος και 15 δισ. φόρους στους πολίτες με τις εγκληματικές του αποφάσεις. Εκτός αυτού, δεν τον υποχρέωσε κανείς με το ζόρι να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση και να αναλάβει αυτός τον ρόλο του διασώστη.

Στην ερώτηση για τις παλαβομάρες που έταζε το 2015 και την άτακτη υποχώρηση στο παρά ένα με το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο, είπε ότι δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει καμιά συγγνώμη για τις αυταπάτες του και δεν χρειάζεται καμιά περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών γιατί τον Σεπτέμβριο του 2015 ο λαός ήταν ενήμερος για ό,τι είχε συμβεί και του εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση για άλλα 4 χρόνια. Η αλήθεια όμως είναι πως τον ψήφισαν 1,92 εκατομμύρια πολίτες ενώ σε αυτή τη χώρα ζουν 10,8 εκατομμύρια. Μπορεί άραγε το 1/5 των Ελλήνων να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την κυβέρνηση της Αριστεράς; Και όλους τους υπόλοιπους τους έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια ή είναι πολίτες δεύτερης version κατηγορίας; Επειδή βέβαια η συνέντευξη ήταν και long είχε και πολλές άλλες συριζαίικες αλήθειες, καθώς όσο περισσότερο μιλούν τόσο περισσότερο και τα μαργαριτάρια, όπως ότι ο ΕΦΚΑ έγινε με κάποιον μαγικό τρόπο πλεονασματικός όταν οι αριθμοί δείχνουν μαύρη τρύπα 1 δισ. ή ότι το 80% των επαγγελματιών και των αγροτών πληρώνουν μικρότερες εισφορές και είναι κατενθουσιασμένοι. Αυτά όμως ούτε ο Πετρόπουλος δεν τολμά να τα πει. Οσο για την Αθήνα, που είναι μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης και γι’ αυτό οι άνθρωποι που συναντά ο πρωθυπουργός είναι μέσα στην καλή χαρά, τι να πω, μήπως τους ψεκάζουν με σπρέι γέλιου;

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.