Ειδησεογραφικό site

Με κατάνυξη η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου σε όλη τη χώρα

33

Η πιο ιερή ημέρα της Ορθοδοξίας, όπως πολλοί πιστεύουν πως είναι η Μεγάλη Παρασκεύη, κορυφώθηκε με την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου σε κάθε ενορία όλης της Ελλάδας.

Οι πιστοί παρακολούθησαν με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια την κορύφωση του θείου δράματος με τον ενταφιασμό του Ιησού και άκουσαν τα θαυμαστά τροπάρια που ψάλλονται αυτή την ημέρα.

Στην Μητρόπολη Αθηνών χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης ακολούθησε και φέτος την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, που παραδοσιακά ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Η έξοδος και λιτάνευση του Επιταφίου του Αγίου Μηνά έγινε το απόγευμα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την ακολουθήσουν και οι έμποροι και καταστηματάρχες της περιοχής από τα καταστήματά τους, τα οποία παρέμειναν ανοιχτά έως τις 19.00.

Για την περιφορά του Επιταφίου ακολουθείται διαδρομή μέσω των οδών Βενιζέλου, Βασιλέως Ηρακλείου, Τσιμική και Ίωνος Δραγούμη σε τμήματα των οποίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά ακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Κέρκυρα: Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Πάσχα στην Ελλάδα, με πολύ ιδιαίτερους, παραδοσιακούς εορτασμούς και την κλασική συνάντηση όλων των επιταφίων της πόλης στην μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την Σπιανάδα. Οι φιλαρμονικές του νησιού δίνουν τον ξεχωριστό πένθιμο τόνο στο νησί, ενώ τα φαναράκια στην Λιστόν είναι βαμμένα μοβ, στο χρώμα του πένθους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.