Ειδησεογραφικό site

Μ’ ένα καλάσνικοφ δυο τρυγόνια

68

Του Γ.Παπαδόπουλου-Τετράδη

Μετά τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ χτες πριν τις 8 το βράδυ, τα κόμματα ζήτησαν από την κυβέρνηση, άλλος να απολύσει τον Τόσκα κι άλλος να αλλάξει πολιτική στην παρανομία. Τα κόμματα μάλλον κοιμούνται. Η κυβέρνηση έστειλε την έμπρακτη απάντησή της μέσω της ΕΡΤ. Η οποία στο κεντρικό βραδινό δελτίο των 9 εκφώνησε την είδηση δεύτερη, 13 λεπτά μετά την εκτενή αναφορά στα Paradise Papers και το σχετικό … διάγγελμα του πρωθυπουργού!

Και επειδή η ΕΡΤ δεν είναι παρά το παραμάγαζο της κυβέρνησης, το κριτήριο που αξιολογεί τις ειδήσεις είναι και το κριτήριο που η κυβέρνηση αξιολογεί τα γεγονότα. Για την κυβέρνηση, λοιπόν, οι πυροβολισμοί στο ψαχνό αστυνομικών 8 η ώρα το βράδυ, στο κατάκεντρο της Αθήνας, με κόσμο να κυκλοφορεί ανυποψίαστος, είναι δευτερεύουσας σημασίας!

Πρωτεύουσας σημασίας είναι η είδηση, που την ξέρουν και τα μωρά παιδιά, ότι τα τρισεκατομμύρια της φοροαποφυγής και των λαθραίων παγκοσμίως, είναι παρκαρισμένα σε εξωχώριες εταιρίες! Λες και δεν έχει χαλάσει το πληκτρολόγιο να τα γράφουμε εδώ και χρόνια. Αλλά, το ζουμί για την κυβέρνηση είναι αλλού. Στα 130 ονόματα Ελλήνων που έχουν παρκάρει λεφτά τους εκεί.

Στο μεταξύ, έχουν ξεχαστεί τα 2.500 ονόματα Ελλήνων της λίστας Λαγκάρντ, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και που όχι μόνο ξεχάστηκαν, αλλά και παραγράφηκε κάθε πιθανό αδίκημα φοροαποφυγής, από τις εγκληματικές μεθοδεύσεις όλων των κυβερνήσεων από το 2010 και μετά! Αυτής συμπεριλαμβανόμενης για την παραγραφή. Για τα οποία εγκλήματα καταδικάστηκαν και ο υπουργός Παπακωνσταντίνου και ο Διώτης. Ελεύθεροι και οι δύο, ο δεύτερος με 10ετή φυλάκιση! Πριν δυο μήνες!

Ποιοι τύποι που πυροβολάνε ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε κόσμο! Εδώ υπάρχει φαϊ. Γιατί, ο πρωθυπουργός και οι περί αυτόν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, αν και όσοι κλέβουν ή έκλεβαν την εφορία με κάποιο τρόπο, ανήκουν στην τάξη των μικροφοροφυγάδων. Των ψιλικατζήδων. Των κλεφτρονιών. Εδώ, στους 130 η κυβέρνηση στηρίζει ελπίδες να ψαρέψει καρχαρίες της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ. Ποιες σφαίρες στη Χαριλάου Τρικούπη 8 το βράδυ!

Κι αφού τους ανακαλύψει αυτούς τους 130 η κυβέρνηση θα στήσει την επόμενη μάχη κατά της διαπλοκής, αφού ήταν ανίκανη (ή μήπως δεν ήθελε;) να κυνηγήσει τη διαπλοκή από τις τρείς τεράστιες λίστες Λαγκάρντ, Μπόγιαρντ και τη λεγόμενη «των 1500», όπου φιγουράριζαν πάνω από τα δύο τρίτα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Τα περισσότερα από τα οποία εκμεταλλεύονται τα παράθυρα ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, του οποίου ο πιο πειθήνιος υπηρέτης είναι στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός κ Τσίπρας!

Η ΕΡΤ, λοιπόν, δηλαδή η κυβέρνηση, για να μας δείξει πόσο πολύ τη έγνοιαξαν οι πυροβολισμοί κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, μας βομβάρδισε επί 13 λεπτά με τα Paradise Papers ως πρώτη είδηση, για να δούμε τον πρωθυπουργό να απαγγέλλει σε μήνυμά του (!!) ένα τεράστιο κατηγορώ εναντίον του βάρβαρου καπιταλισμού (χωρίς τον οποίο δεν θα υπήρχε η εργολαβική οικογενειακή επιχείρηση) και εναντίον της ελληνικής πλουτοκρατίας, που ευθύνεται για την κρίση που πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες! (Οι κυβερνήσεις απλώς προήδρευαν!)

Συπτωματικά, αυτή η πλουτοκρατία είναι η ίδια που προώθησε τον κ Τσίπρα στην εξουσία, του άνοιξε τα σαλόνια της, του έδωσε δημόσιο διεθνές βήμα και τον στηρίζει σταθερά στην πρωθυπουργική του καρέκλα. Για τις δουλίτσες της. Πού θα βρει άλλο τόσο χρήσιμο πειθήνιο όργανο! Αυτός φυσικά, όλα αυτά τα δέχτηκε και τα δέχεται αδιαμαρτύρητα και με ευχαρίστηση. Προφανώς στηριγμένος στη φράση ότι «οι καπιταλιστές θα μας δώσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε».

Η αλήθεια είναι ότι η ανθρωπότητα έχει να δει κρεμασμένους πλουτοκράτες από την εποχή της γαλλικής επανάστασης Με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όλοι οι άλλοι κρεμασμένοι είναι είτε δικτάτορες, είτε φτωχοί αγωνιστές είτε φιλόδοξα όργανα της πλουτοκρατίας.

Αφήνω για το τέλος το γεγονός ότι οι «λαϊκοί αγωνιστές» που πυροβόλησαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δυο μέρες μετά τη φυλάκιση Τσοχατζόπουλου και λίγη ώρα πριν από το debate των υποψήφιων αρχηγών την κεντροδεξιάς παράταξης, είναι πολιτικά ανόητοι.

Με τη δράση τους έφεραν στο κεντρικό πεδίο της πολιτικής σκηνής ένα πολιτικό εγχείρημα που «δεν τραβάει», έστειλαν κόσμο να δει μια μάχη υποψήφιων που δεν έχει καμιά απήχηση, όπως φάνηκε και την προηγούμενη εβδομάδα, και θα οδηγήσουν έναν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων να πάει να ψηφίσει για αρχηγό το Σαββατοκύριακο! Επειδή η επίθεση συσπειρώνει και ξυπνάει κοιμισμένα κομματικά ή πολιτικά αντανακλαστικά που θα αντιδράσουν σ αυτήν.

Το βέβαιο είναι ότι οι δράστες της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ πέτυχαν δυο πράγματα: Να αποδείξει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ότι δε δίνει δεκάρα για την υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Και να αποδείξουν ότι ο πρωθυπουργός είναι ο μεγαλύτερος υποκριτής που πέρασε από την πολιτική σκηνή από την εποχή του Διληγάννη. Για την ΕΡΤ δεν χρειάστηκε να αποδείξουν τίποτε. Είναι φως φανάρι.

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.