Ειδησεογραφικό site

Κεγκέρογλου: Κίνδυνος απώλειας 150 εκατ. ευρώ για νέους ανέργους

31

Υποστηρίζει ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει αφήσει αναξιοποίητο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) το οποίο θα μπορούσε να απορροφήσει κονδύλια το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης

Τον κίνδυνο απώλειας 150.000.000 ευρώ για νέους ανέργους επισημαίνει ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου σε ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστηρίζει ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει αφήσει αναξιοποίητο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) το οποίο θα μπορούσε να απορροφήσει κονδύλια το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης.

«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι εδώ και δυο χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) υλοποιεί με επιτυχία μόνο τα  προγράμματα που είχαν ανατεθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση όπως: α) Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ, β) Πρόγραμμα «Στέγασης και Επανένταξης», γ) Ολοκλήρωση του Προγράμματος «Διαρθρωτικής Προσαρμογής Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής Κρίσης», ενώ δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας, τελικά απέκλεισε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) από την υλοποίηση του Προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» και συγκεκριμένα από τις δράσεις εργασιακής επανένταξης» αναφέρει σχετικά ο κ. Κεγκέρογλου για να προσθέσει «Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αφήσει αναξιοποίητο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ως αντιπολίτευση για να υφαρπάξει τις ψήφους των εργαζομένων και παρά τις μετεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Κατρούγκαλου ότι θα αξιοποιήσει τις προτάσεις μας, σημαντικά προγράμματα για την απασχόληση και το ανθρώπινο δυναμικό, είτε μένουν αναξιοποίητα, είτε ανατίθενται σε ιδιώτες ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιους άλλους ιδιωτικούς συλλογικούς φορείς».

Σε άλλο σημείο δε υπογραμμίζει ότι αν δεν απορροφηθούν τα 150 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης θα «χαθούν» ενώ εξηγεί ότι την ίδια ώρα δεν  έχουν ξεκινήσει τα προγράμματα που αφορούν μαζικά απολυμένους εργαζόμενους και νέους ανέργους, όπως ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ,  S/M Λάρισα κ.λ.π. που μπορούν να υλοποιηθούν από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού  (ΕΙΕΑΔ).

Ρωτά τέλος «Γιατί έχετε αθετήσει όλες τις υποσχέσεις που δώσατε στους εργαζομένους του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) αλλά και στην Εθνική Αντιπροσωπεία για την αξιοποίηση του αλλά και τις δεσμεύσεις του κ. Κατρούγκαλου κατόπιν της Ερώτησής μας; Προτίθεστε να αναθέσετε εξ’ ολοκλήρου στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) την υλοποίηση των Προγραμμάτων του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης; Ποια άλλα Προγράμματα ή δράσεις σκοπεύετε να αναθέσετε στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ); Γιατί δεν αξιοποιείτε τις προτάσεις μας ή έστω τις προτάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.