Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: «Αν είσαι φίλος, μη μου δώσεις ψάρι να φάω αλλά μάθε με να ψαρεύω»

85

Στην ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας επιμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

«Αν είσαι φίλος μη μου δώσεις ψάρι να φάω αλλά μάθε με να ψαρεύω».
Αυτήν την κινέζικη παροιμία ανάρτησε νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 5.30 το πρωί στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση στο χώρο της αλιείας και τις προοπτικές του κλάδου.

Ο κύριος Μητσοτάκης άκουσε τους εργαζομένους και συνομίλησε μαζί τους, ενώ τόνισε την σημασία της αλιείας για την οικονομία της χώρας και την ανάγκη να στραφούν προς την αλιεία περισσότεροι νέοι άνθρωποι καθώς υπάρχουν οι δυνατότητες να μετεξελιχθεί σε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:  «Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και να μιλήσω με ψαράδες, με εμπόρους και να ενημερωθώ για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, αλλά και ο κλάδος της εμπορίας ψαριών.


Δυστυχώς, το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο.

Η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει.

Μία, επίσης, πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι πως θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη.

Με πολύ μεγάλη χαρά, ενημερώθηκα για πρωτοβουλίες νέων παιδιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα και αυτή είναι μία εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.