Ειδησεογραφικό site

Και ο Δατσέρης κατά Λοβέρδου: Φίλε Ανδρέα υπερβαίνεις πολλά όρια!

51

Εξ οικείων τα βέλη! Ο λόγος για τη σκληρή κριτική που άσκησε ο Γιάννης Δατσέρης στον Ανδρέα Λοβέρδο για την τοποθέτησή του να ονοματίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης προεκλογικά ποιον θα προτείνει για πρωθυπουργό.

Για όσους γνωρίζουν ο Γιάννης Δατσέρης, σύζυγος της Συλβάνας Ράπτη, υπήρξε εξ απορρήτων του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και πάντα δίπλα στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο και στήριξε για την ηγεσία του κόμματος, κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία της Χαριλάου Τρικούπη.

Περιττό να σας πούμε πως η παρέμβαση Δατσέρη έγινε πολύ ευνοϊκά δεκτή στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς περιόριζε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες ο Ανδρέας Λοβέρδος να συνεχίσει την αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ανάρτηση του Γιάννη Δατσέρη

«Η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου να ονοματισθεί ο Πρωθυπουργός που προτιμά ο κος Ανδρουλάκης ,υπερβαίνει τα όρια. Πολλά όρια!

Πρώτον, της στοιχειώδους πολιτικής σκέψης με δύο πτυχές

Αν ο κος Μητσοτάκης δεν πετύχει επαρκές ποσοστό που να δικαιολογεί την επανάληψη των εκλογών και οι αριθμοί το επιτρέπουν να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, πως θα εξηγήσει την ανατροπή του αφηγήματός του για αυτοδυναμία και διεύθυνση του «επιτελικού» κράτους αποκλειστικά από τον ίδιο; Αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ.Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν πετύχει αυτοδυναμία και στην δεύτερη εκλογή.

Δεύτερον, αν ο κος Ανδρουλάκης υποδείκνυε Πρωθυπουργό , τότε θα εκτρεπόταν σε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του πρώτου κόμματος , που αυτονοήτως έχει τον καθοριστικό ρόλο στην υπόδειξη του προσώπου. Τι θα γινόταν αν έλεγε Δένδιας ή Χατζηδάκης ή Γεωργιάδης κοκ.;

Τρίτον, του σεβασμού στον αντίπαλο. Ένας καινούργιος αρχηγός δικαιούται να δώσει, τουλάχιστο, την πρώτη εκλογική του μάχη, χωρίς εσωκομματικά πυρά. Όλο το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει, και κος Ανδρουλάκης μαζί , ότι επί του παρόντος ο αρχηγός του δεν είναι πρωθυπουργήσιμος. Γι αυτό είναι ενισχυτικό της κυβερνησιμότητας που χρειάζεται να αναδεικνύεται, η συμπερίληψη στο αφήγημα του ΠΑΣΟΚ του «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης».
Σταματώ εδώ.

Φίλε Ανδρέα, στην πρόσφατη εκλογή, δημόσια και σθεναρά σε στήριξα. Αλλά πλέον η στάση σου θυμίζει Παπανδρέου απέναντι στον Βενιζέλο το φθινόπωρο του 2014, ελπίζω να μην επαναληφθεί ο Ιανουάριος του 2015.

ΥΓ: Μια κοινή φωτο – «εξ απαλών ονύχων» από τα Βενιζελικά του 2007».

Τα σχόλια είναι κλειστά.