Ειδησεογραφικό site

JPMorgan: Σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

48

Σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα βλέπει ο Τζέιμι Ντάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό για τη χώρα να προσφέρει ένα σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές.

Ο Ντάιμον επρόκειτο να επισκεφθεί την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο ματαίωσε το ταξίδι του καθώς διαγνώσθηκε με καρκίνο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο επικεφαλής της JPMorgan ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές για να παίρνουν μελετημένες αποφάσεις και να τοποθετούν κεφάλαια χωρίς γραφειοκρατία και περίπλοκες διαδικασίες».

Όπως είπε, οι αγορές πιστεύουν ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα. «Την ίδια ώρα, όμως οι ελληνικές επενδύσεις πρέπει να ανταγωνιστούν άλλες παγκόσμιες ευκαιρίες», σημείωσε.

«Στη JPMorgan δεν είμαστε φίλοι μόνο στα εύκολα», ανέφερε ο κ. Ντάιμον. «Βρισκόμαστε στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια και θα είμαστε εδώ και στο μέλλον. Βοηθήσαμε τη χώρα να αντλήσει χρήματα από τις κεφαλαιαγορές και συνδράμαμε τις τράπεζες σε δύσκολες εποχές βοηθώντας στην ανάκαμψη.»

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ήμασταν μέρος της ομάδας αναδόχων που επανέφερε την Ελλάδα στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.