Ειδησεογραφικό site

Η Σταχτοπούτα του ΣΥΡΙΖΑ ζει το παραμύθι της

535

Από τη «σούπερ Κατερίνα» της δεκαετίας του ’80 που γαλούχησε… ολόκληρες γενιές, στη σούπερ Κατερίνα Νοτοπούλου, το σύγχρονο πρότυπο της νέας γενιάς! Και ποια κοπέλα θα δεν ήθελε να έχει την τύχη της.

Της Στέλλας Νοβάκη

Χιλιάδες νεαρές κοπέλες, απορριφθείσες από τις οντισιόν τηλεοπτικών ριάλιτι σόου, βρίσκουν παρηγοριά με το πρότυπο της παντοδύναμης «Νοτοπούλου», η οποία τις εμπνέει πια για μια στροφή στην πολιτική με την όποια ποιότητα. Μην τη βλέπετε τη Νοτοπούλου τώρα με τα τακουνάκια της και τα σινιέ ταγεράκια της. Είναι γιατί το «θέμα» της είναι «αναλαμβάνω υπουργείο» και ντύνεται αναλόγως. Λίγο καιρό πριν ήταν έτοιμη να φορέσει το φακιόλι και να πιάσει την πατσαβούρα. Ευτυχώς όμως αναγνωρίστηκαν τα προσόντα της και της έδωσαν αντί για σφουγγαρίστρα, υπουργείο.
Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης μπορεί να μη διαθέτει εμπειρία στην πολιτική ούτε εργασιακή πείρα, αφού ούτε ως ψυχολόγος εργάστηκε αλλά ούτε και ως καθαρίστρια που προσλήφθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης -δεν καθάρισε ποτέ ούτε ένα περβάζι-, έχει όμως πολιτικό παρελθόν και μάλιστα βαρύ. Πέρασε ατέλειωτους μήνες μοναξιάς και απόλυτης βαρεμάρας στο δικό της «Survivor» μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης. Κι όμως άντεξε. Τα κατάφερε. Βρέθηκε εύκαιρη αυτόν τον καιρό και μετακόμισε, μόλις στα 30 της, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην επόμενη προκήρυξη του Δήμου Θεσσαλονίκης για πρόσληψη καθαριστριών…
ΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ….
Η φρενήρης πορεία που έχει διαγράψει μέσα σε δύο χρόνια χαρακτηρίζεται από αρκετά ασαφή σημεία και από το παζλ του παραμυθιού της σταχτοπούτας λείπουν αρκετές λεπτομέρειες.
Πώς όμως έγινε πραγματικότητα το… όνειρο της σύγχρονης σταχτοπούτας;
Το 2016 η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου γνώρισε το πρόσωπο της εξουσίας και το ερωτεύτηκε. Έτσι είναι η εξουσία άλλωστε… ερωτεύσιμη. Τοποθετήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και παρά τις αντιρρήσεις τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το Μαξίμου επέμενε να επενδύσει επικοινωνιακά στη νέα γενιά και όχι μόνο να επιμείνει στην επιλογή του αλλά και να την επιβάλει.
Από την Αθήνα το μήνυμα που έφτασε στη συμπρωτεύουσα ήταν σαφές. «Αρέσει, δεν αρέσει, αυτή θα είναι η διευθύντρια». Είχε την απόλυτη στήριξη του μεγάρου Μαξίμου και όσοι δεν το αντιλήφθηκαν στην πρώτη της θητεία στο πρωθυπουργικό γραφείο, το κατάλαβαν στη συνέχεια με την αναβάθμισή της στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
«ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ»
Η Νοτοπούλου γρήγορα κατάφερε να γίνει η «αντ’ αυτού του Τσίπρα» στη Θεσσαλονίκη και αυτή ίσως ήταν και η μόνη αρμοδιότητά της, την οποία φαίνεται ότι υπηρέτησε με πάθος και έφερε σε πέρας ικανοποιώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το Μαξίμου, σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο να αναγνωριστεί η προσήλωσή της αλλά και οι υπηρεσίες της, με αποτέλεσμα την αναβάθμισή της. Κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Βερναρδάκης, αποθέωναν το έργο της νεαρής διευθύντριας και τις απένειμαν τα εύσημα.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εξελίχθηκε στην απόλυτη εκπρόσωπο της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη. Αντί άλλων πρωτοκλασάτων ΣΥΡΙΖΑίων, η Νοτοπούλου σε κάθε επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστούσε και μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός που σε κάθε βήμα του πρωθυπουργού δίπλα του στεκόταν η νεαρή Κατερίνα. Η στήριξη στο πρόσωπό της όμως γινόταν όλο και πιο ισχυρή με το πέρασμα του χρόνου με αποτέλεσμα να αρχίσουν να «σκαλίζουν» το παρελθόν της και το βιογραφικό της. Βρήκαν τις σπουδές Ψυχολογίας στο ΑΠΘ, το μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας αλλά και τη θητεία της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Η νεαρή ψυχολόγος κατάφερε γρήγορα να… ψυχολογήσει την κατάσταση και ψυχανεμίστηκε ότι ο ρόλος της είναι κομβικός και δεν θα έπρεπε να κάνει βιαστικές ή επιπόλαιες κινήσεις. Η χαμηλών τόνων Κατερίνα Νοτοπούλου κέρδισε την εμπιστοσύνη του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού και του Μαξίμου και με την υπουργοποίησή της έβαλε τη σφραγίδα του στη σελίδα της νέας γενιάς των πολιτών-προσώπων που έχει αναδείξει, κατεβάζοντας πια τον πήχη στη γενιά των 30!
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΡΤ
Η δυναμική της Νοτοπούλου μεγάλωνε μαζί με την εικόνα της, φυσικά, καθώς άρχισε ο Τύπος να ασχολείται μαζί της. Δημοσιεύματα την εμφάνιζαν ως το πρόσωπο που αποτελούσε τον άνθρωπο ο οποίος «έλυνε και έδενε» στη Θεσσαλονίκη. Ως το πρόσωπο που επισκίαζε την τότε υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και που ενοχλούσε ακόμη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το φλερτ της με τον Δήμο Θεσσαλονίκης όμως απέδειξε ότι όλα αυτά ήταν πομφόλυγες αφού οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι δεν έχει καμία επιρροή στους Θεσσαλονικείς. Γι’ αυτό και εγκαταλείφθηκε το «σχέδιο» να προωθηθεί ως υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στην επιλογή Μπουτάρη.
Γύρω από το όνομα της Κατερίνας Νοτοπούλου γίνεται γενικά… πολύς ντόρος και έτσι αναμένεται να συνεχιστεί η πορεία της. Άλλωστε, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με το μακεδονικό ζήτημα ανοιχτό θα αποτελέσει επίκεντρο πολιτικών εξελίξεων με τη Νοτοπούλου να έχει τη δυνατότητα να δώσει τις δικές της απαντήσεις για το πώς μπορεί να διαχειριστεί την πολιτική. Στο στόχαστρο επικρίσεων γνώριζε από την αρχή ότι θα μπει όταν στρατεύτηκε στο προσκήνιο της πολιτικής. Είναι η ώρα της να αποδείξει αν όντως άξιζε την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού ή αν η επιλογή της ήταν ένα «success story» χωρίς happy end.
Η σούπερ Κατερίνα του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει πραγματικότητα το όνειρο της Σταχτοπούτας, καλείται πλέον να σταθεί στα ασημένια γοβάκια της και να αποδείξει ότι τα παραμύθια δεν είναι μόνο τροφή για την παιδική φαντασία αλλά κρύβουν αλήθειες που μπορούν να μετατραπούν σε ένα πεδίο απεριόριστων και δημιουργικών δυνατοτήτων

Τα σχόλια είναι κλειστά.