Ειδησεογραφικό site

Απόβαση στον Θερμαϊκό μυστικών πρακτόρων

303

Συνέβη αλλά κανείς δεν το ομολόγησε στην πραγματική του διάσταση. Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου την επομένη όταν είπε -μπαμ μπαμ- ότι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία «δεν είδαμε ανθρώπους με ευαισθησίες αλλά ακραία στοιχεία».

Του Δ. Γιαννακόπουλου

Η αντιπολίτευση προσπάθησε να βγει εντελώς από το κάδρο της αντιπαράθεσης βλέποντας ότι Δύση και Ανατολή αυτήν την περίοδο εφορμούν προς τα Βαλκάνια χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη.
Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πράκτορες, στελέχη υπηρεσιών, πολυεθνικών, διπλωμάτες και «νεροκουβαλητές» έχουν καταλύσει στη συμπρωτεύουσα και πηγαινοέρχονται στα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία, τη Σερβία, την Αλβανία με σκοπό να επηρεάσουν το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ και να ανακατώσουν ξανά και καταστροφικά την τράπουλα όπως συνέβη όσες φορές προσπάθησαν να διαιρέσουν και να ελέγξουν τα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ», στις υπηρεσιακές τους αναφορές οι επιτελείς της Αστυνομίας και της ΕΥΠ ενημέρωσαν το Μαξίμου ότι το περασμένο Σάββατο το απόγευμα «πολυμελής ομάδα 700 περίπου ατόμων νεαρής αλλά και μέσης ηλικίας» ενσωματώθηκε στον όγκο των 6.000-7.000 διαδηλωτών προκαλώντας γενικευμένα επεισόδια διάρκειας 3 ωρών! Οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν «αχαρτογράφητοι» και οι Αρχές διατηρούν εδραία πεποίθηση ότι τόσο από την πλευρά των ταραξιών όσο και των επιχειρησιακών αστυνομικών «διογκώθηκε αδικαιολόγητα» η ένταση. Σε τέτοιο βαθμό που ο πρωθυπουργός καθυστέρησε 45 λεπτά να μεταβεί στο «Βελλίδειο» και όσοι στο μεταξύ -περίπου 1.000- τον περίμεναν στην είσοδο του κτηρίου πνίγηκαν στα δακρυγόνα.
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
Άπαντες μιλούν για προβοκάτσια και ζυγίζουν τις καταστάσεις για να δουν αν θα γίνει κάτι σήμερα που ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς έχουν επίσης προγραμματιστεί συλλαλητήρια για το Σκοπιανό. Οι μεν ή οι δε «έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη» για την υποκίνηση και τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα αν είχαν αποφασίσει να υπάρξει νεκρός. Μια δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις (σ.σ. πάει Σκόπια την άλλη βδομάδα) ήταν αρκετή για να εξελίξει την υπόθεση εργασίας σε συμπέρασμα. Ο Μάτις εξέφρασε την ανησυχία του για ανάμειξη της Ρωσίας στο επερχόμενο δημοψήφισμα: «Με ανησυχεί αυτό… το είδος των κακόβουλων ενεργειών που έχει υλοποιήσει η Ρωσία από την Εσθονία στις ΗΠΑ, από την Ουκρανία και τώρα τη “Μακεδονία”, έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες κατά περίπτωση» είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Σε τηλεγράφημά του το Reuters υπενθυμίζει ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια έχει ασκήσει κριτική στην πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει «έναν στόχο» αν οι σχέσεις της Βορειοατλαντικής συμμαχίας με τη Ρωσία επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο.
ΤΟ «ΙΠΠΙΚΟ»
Πέρα από τις αναλύσεις στα θέματα της διεθνούς σκακιέρας, η πραγματικότητα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες έκανε απόβαση το αμερικανικό «ιππικό», 60 κορυφαίες εταιρείες τροφίμων, όπλων, υψηλής τεχνολογίας, τραπεζικές , ναυτιλιακές ,τουριστικές , ναυπηγικές κι ένα σωρό επιχειρηματίες. Στον αντίποδα οι Ρώσοι που έχουν πιάσει «πόστα» καιρό τώρα, προσπαθούν να αποκρούσουν την αμερικανική επέλαση. Αδιάφορα για την πλευρά που στέκεται ο καθένας. Εξόχως ενδιαφέρον όμως ότι όλος αυτός ο ντόρος έχει ως βάση τη Θεσσαλονίκη και τη φωτιά που πάει να ανάψει στα Βαλκάνια τη βλέπουν και την ομολογούν τόσο ο Έλληνας όσο και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αλλά προσπαθούν να τη σβήσουν με ευχές έχοντάς την προηγούμενα πυροδοτήσει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.