Ειδησεογραφικό site

Οι «συντηρητικοί» της Μέρκελ ζητούν δεξιά στροφή και… «όχι άλλη βοήθεια στην Ελλάδα!»

58

Σε αντίθετη περίπτωση, η δεξιά πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών απειλεί με αποχώρηση από το κόμμα της καγκελαρίου

Την ώρα που το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και το SPD των Σουλτς/Γκάμπριελ «κονταροχτυπιέται» με το CDU της Άνγκελα Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις εν όψει των γερμανικών εκλογών, ένας νέος «πονοκέφαλος» εκ δεξιών έρχεται να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην καγκελάριο.

Το νέο… πρόβλημα για την καγκελάριο «ακούει» στο όνομα «Ελεύθερο Συντηρητικό Ξεκίνημα» και πρόκειται για μία κίνηση από την συντηρητική, δεξιά πτέρυγα του κόμματος της Μέρκελ, την ιδρυτική διακήρυξη της οποίας θα υπογράψουν το Σάββατο 5.000 μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης -το περιεχόμενό της, ωστόσο, δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα.

Όπως λένε, μεταξύ άλλων, θέλουν μια Ευρώπη με ανοιχτή την πιθανότητα να αποβάλλονται οι χώρες, που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στα υπόλοιπα κράτη-μέλη, «φωτογραφίζοντας» εν προκειμένω την Ελλάδα.

Μάλιστα, δεν αρκούνται σε αυτήν τη διατύπωση, αλλά κάνουν και ειδική αναφορά στη χώρα μας, ζητώντας να μην δοθεί άλλο πακέτο βοήθειας. Σε περίπτωση, δε, που αυτό συμβεί, απειλούν με μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα της καγκελαρίου!

Τα σχόλια είναι κλειστά.